15:49, 10 Decembrie 2017
, PRO TV

Primul Presedinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Mosanu, condus astazi pe ultimul drum - GALERIE FOTO/VIDEO


Primul presedinte al Parlamentului, Alexandru Mosanu, a fost condus astazi pe ultimul drum. Ceremonia funerara a inceput la Palatul Republicii, unde a fost depus adus sicriul cu corpul neinsufletit. Acolo s-au recules si oficialii. Ulterior cortegiul funerar a facut un popas la monumentul lui Stefan cel Mare unde a fost organizat un miting de comemorare.


 

In pofida ninsorii, zeci de oameni rude, prieteni si colegi au venit sa-l petreaca pe Alexandru Mosanu pe ultimul drum. Cu flori, oamenii au mers pe jos spre cimitirul central de pe strada Armeneasca, unde a fost inmormantat, Alexandru Mosanu.

 

De dimineata, sicriul a fost adus la Palatul Republicii, unde cei care l-au cunoscut au venit sa-si ia ramas bun de la primul presedinte al Parlamentului. Printre acestia au fost si oficiali: Pavel Filip, Iurie Leanca, Monica Babuc, dar si primul presedinte al tarii, Mircea Snegur.

 

Aseara sicriul cu corpul neinsufletit a fost depus la Catedrala Sfanta Teodora de la Sihla. Alexandru Mosanu s-a stins in seara de 7 decembrie, la varsta de 85 de ani. In dimineata de 8 decembrie, a murit si conducatorul ansamblului “Joc”, Vladimir Curbet. El va fi inmormantat miercuri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte ştiri despre: