11:23, 6 Noiembrie 2018
, PRO TV

Primul portret oficial al lui Kim Jong-un a fost expus. Semnificatia din spatele picturii


Coreea de Nord a dezvaluit ceea ce se crede a fi primul portret oficial a lui Kim Jong-un. In timp ce portretele predecesorilor lui sunt raspandite in intreaga tara, Kim Jong-un a fost mult timp numit mai degraba un succesor decat un lider per se.
Rolul său a cunoscut totuşi o schimbare treptată în timp, fiind ajutat de un şir de vizite internaţionale făcute în 2018.

 

Portretul a fost expus în timpul vizitei preşedintelui Cubei. Noua lucrare de artă îl prezintă pe liderul de la Phenian zâmbind, uitându-se spre stânga, în timp ce poartă un costum în stil occidental şi cravată.

 

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en-gb"><p lang="en" dir="ltr">North Korea&#39;s Kim Jong-un gets &#39;first official portrait&#39; <a href="https://t.co/qSnv0Su1aA">https://t.co/qSnv0Su1aA</a> <a href="https://t.co/xzmmXA9Ey5">pic.twitter.com/xzmmXA9Ey5</a></p>&mdash; World News Facts (@JBrady78747216) <a href="https://twitter.com/JBrady78747216/status/1059718679636656128?ref_src=twsrc%5Etfw">6 November 2018</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 

“Acest portret este un indiciu puternic că regimul ar putea începe să ia măsuri pentru a dezvolta cultul personalităţii lui Kim Jong-un”, a declarat Oliver Hotham, analist la NK News, pentru BBC .

 

 Stilul picturii este atât de evocator pentru portretele celor mai vechi membri ai familiei Kim, încât “nord-coreenii vor înţelege cu siguranţă simbolismul acestei mişcări”.

 

Simbolismul şi imaginile sunt foarte importante în Coreea de Nord: portretele tatălui şi bunicului lui Kim Jong-un sunt expuse în fiecare clădire din ţară.

 

De la asumarea puterii în 2011, actualul lider a fost mai mult prezentat ca un succesor şi discipol al celor doi predecesori ai săi, mai degrabă decât un egal.

 

Până acum, portretul a fost prezentat doar la televizor în timpul vizitei de stat în Phenian a preşedintelui cubanez Miguel Díaz-Cane.

 

Pictura va ajunge probabil într-un depozit bine păzit, fiind expus numai în ocazii speciale.

 

Sursa: BBC NEWS

Alte ştiri despre: