19:19, 5 Aprilie 2018
, PRO TV

Primii doi candidati pentru primaria de la Balti au fost anuntati. Cine sunt acestia - VIDEO


Primii doi candidati pentru functia de primar de Balti au fost anuntati astazi. Socialistii merg in alegeri cu Alexandru Usatii, fost viceprimar al municipiului. Iar PPDA o propune pe Arina Spataru, care este designer vestimentar.


 

Arina SPATARU, CANDIDAT DESEMNAT PPDA, BALTI: „Orasul nostru are nevoie de reforme profunde.// Avand experienta manageriala de 18 ani, stiu ce am de facut ca orasul sa prospere.”

 

 Arina Spataru, care este disigner vestimentar spune ca vrea sa transforme orasul Balti intr-un etalon al prieteniei si ospitalitatii. Liderul PPDA, Andrei Nastase,   prezent la eveniment a declarat ca mizeaza pe sustinerea PAS si in cursa pentru Primaria de la Balti. Cei de la PAS ne-au spus ca mai intai vor discuta cu Arina Spataru, dupa care vor lua o decizie.

 

Andrei NASTASE, CANDIDAT DESEMNAT PPDA, CHISINAU: „Doamna Spataru este o activista civica cunoscuta, s-a manifestat de-a lungul timpului prin multe acte de caritate, evenimente frumoase.”

 

 Liderul PPDA a avut parte azi si de ghinion. Cu putin timp inaintea conferintei, masina acestuia a fost implicata intr-un accident. Membru PPDA, Alexandru Slusari a scris pe pagina sa de facebook ca in o masina de model Dacia Logan a iesit brusc din urma unui troleibuz, astfel ca soferul nu a putut evita impactul.

 

Tot in Piata Independetei de la Balti, la cativa metri distanta, socialistii isi desemnau candidatul la functia de primar de Balti. Anuntul a fost facut de liderul partidului, Zinaida Greceanii care si-a inceput discursul in limba romana, dar si l-a incheiat in rusa.Intamplator sau nu, sustinatorii socialisti aveau drapelul intors invers.

 

Zinaida GREACEANII, LIDER PSRM: „Sa fie inregistrat ca candidat conducatorul oragnizatiei domnul Alexandru Usatii."

 

”Alexandru Usatii este un profesionist, un om care poate sa lucreze cu oamenii.”

 

 Alexandru Usatii, care a detinut anterior functia de viceprimar de Balti a salutat multimea in limba romana, iar apoi a vorbit in rusa.

 

Alexadru USATII, CANDIDAT DESEMNAT PSRM, BALTI: „Buna ziua! Primarul de Balti nu trebuie sa se ocupe de politica, primarul de Balti trebuie sa hotarasca problemele acestui oras.”

 

 Desi a vorbit in limba rusa, Usatii spune ca stie limba romana.

 

Alexadru USATII, CANDIDAT DESEMNAT PSRM, BALTI: „Oleaca. De Ce? Eu am invatata in perioada sovietica.”

 

 A venit sa-l sustina pe Usatii si sotia acestuia, care la fel ca si lidera PSRM, era imbracata in rosu. Tot astazi, la Balti a inceput inregistrarea candidatilor.

 

Irina SERDIUC, SECRETAR CONSILIUL MUNCIPAL: “Am inceput sa inregistram primii candidati care isi pot depune dosarele pana pe 19 aprilie.”

 

 Alegerile locale in Balti vor avea loc pe 20 mai, dupa ce Renato Usatii si-a dat demisia. Acesta a castigat scrutinul din 2015, cand a obtinut peste 70 la suta din voturi. In vara anului 2016, Usatii a plecat la Moscova, iar ulterior pe numele sau a fost emis un mandat de arest, fiind dat si in cautare internationala.

 

Renato Usatii este acuzat ca, in 2010, ar fi comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbuntov. Usatii se declara nevinovat. El spune ca totul ar fi fost pus la cale de Vlad Plahotniuc. Liderul PD a respins invinuirile lui Usatai. Alegerile noi in Balti vor avea loc pe 20 mai.

Alte ştiri despre: