17:33, 16 Septembrie 2018
, PRO TV

Primarul Londrei cere un nou referendum pentru Brexit. Sadiq Khan sustine ca o buna parte din populatia Marii Britanii, de fapt, isi doreste sa ramana in UE - VIDEO


Primarul Londrei cere un nou referendum pentru Brexit. Sadiq Khan sustine ca o buna parte din populatia Marii Britanii, de fapt, isi doreste sa ramana in Uniunea Europeana. Tara urmeaza sa paraseasca blocul comunitar in martie, anul viitor.


 


Organizarea unui al doilea referendum privind Brexitul. Asta propune primarul capitalei engleze, care a declarat ca guvernul britanic nu este gata de iesirea tarii din UE. Mai exact, el considera ca daca nu se va ajunge la un acord cu Bruxellul, inainte de Brexit, atunci Regatul Unit risca sa piarda 500 de mii de locuri de munca si sa duca lipsa de angajati in spitale. Totodata, risca sa fie afectat bussines-ul, care va avea de suferit pierderi mari. 

 

Sadiq KHAN, PRIMARUL LONDREI: “– Populatia britanica trebuie sa se expuna asupra rezultatelor negocierilor. Asupra negocierilor prim-ministrului cu UE, dar si sa aiba optiunea de a ramane in UE.“ 

 

 Marea Britanie urmeaza sa paraseasca Uniunea Europeana in martie, 2019. Avand in vedere, insa, ca propunerile facute Theresa May nu au fost inca acceptate de Bruxell, unii oficiali, lideri de sindicate si oameni de afaceri considera ca, in aceste momente, cetatenii trebuie sa aiba ultimul cuvant. La polul opus, May a spus anterior ca exclude varianta organizarii unui nou referendum. 

Alte ştiri despre: