17:09, 20 Iulie 2018
, PRO TV

Primarul de Orhei si-a scos astazi sustinatorii in strada. Adusi din diferite localitati, oamenii au manifestat in fata sediilor PAS si PPDA - VIDEO


Primarul de Orhei si-a scos astazi sustinatorii in strada. Adusi din diferite localitati, oamenii au manifestat in fata sediilor PAS si PPDA, suparati ca Maia Sandu si Andrei Nastase ar incerca sa inchida magazinele sociale deschise de Sor. Din cauza mitingului, mai multe strazi au fost blocate si s-au format ambuteiaje.Oamenii au venit din mai multe localitati. Ei spun ca au fost adusi de membrii partidului Sor, care le-au pus la dispozitie transport gratuit. Acestia au protestat, fiind nemultumiti ca Maia Sandu si Andrei Nastase ar complota ca sa inchida magazinele sociale deschise de partidul primarului de Orhei.

 

Protestatarii au manifestat la sediile PLDM, PAS si PPDA. In fruntea multimii a stat Ilan Sor. Intrebat de ce crede ca partidele aflate in opozitie ar putea decide ca magazinele sociale sa fi inchise Sor a raspuns ca..

 

“-Eu va lamuresc, deoarece acesti nemernici au reprezentantii lor in Parlament.”

 

Din cauza coloanei de protestatari, mai multe strazi au fost inchise si s-au format ambuteiaje. Indignati, soferii au inceput sa claxoneze. Inainte de a se incheia protestul, Ilan Sor a facut o baie de multime.

 

Iar apoi, oamenii s-au indreptat spre strada Ciuflea, unde erau mai multe autobuze si micobuze, care i-ai dus pe protestatari acasa. Purtatorul de cuvant al PAS a spus ca SOR se ascunde in spatele oamenilor care au iesit la protest. Iar liderul Platformei Demnitate si Adevar sustine ca acestea sunt niste strategii puse la cale de Plahotniuc si Sor.

 

Ilan Sor a fost condamnat la 7 ani si jumatate de inchisoare de prima instanta in dosarul Bancii de Economii, fiind acuzat ca s-ar fi implicat in furtul miliardului. Acesta este vizat si in rapoartele Kroll.

 

In decembrie 2017, Sor anunta ca a dat in judecata compania Kroll, la Curtea Suprema din Londra, pentru ca nu ar cauta adevaratii beneficiari ci doar un tap ispasitor. Liderul Platformei Demnitate si Adevar sustine ca acestea sunt niste strategii puse la cale de Plahotniuc si Sor.

Alte ştiri despre: