14:45, 10 Octombrie 2017
, PRO TV

Presedintele Turciei i-a facut o vizita omologului sau din Ucraina. La Kiev, Recep Erdogan a declarat ca Turcia nu va recunoaste anexarea Crimeei de catre Rusia - VIDEO


La aproape doua saptamani de cand a stat de vorba cu Vladimir Putin la Ankara, presedintele Turciei i-a facut o vizita omologului sau din Ucraina. La Kiev, Recep Erdogan a declarat ca Turcia nu va recunoaste anexarea Crimeei de catre Rusia. In afara de aceste declaratii, presa a scos in evidenta si momentul in care liderul turc ar fi adormit la conferinta de presa comuna cu Porosenko.Jurnalistii straini au scris ca presedintele Turciei ar fi atipit de doua ori in timp ce Petro Porosenko isi tinea discursul la conferinta de presa. Din imagini se vede cum Erdogan casca de cateva ori, iar apoi pare ca adoarme pentru cateva secunde.

 

Intalnirea dintre cei doi presedinti a avut loc ieri, la Kiev. Recep Erdogan l-a asigurat pe Porosenko ca nu va recunoaste anexarea Crimeei. Iar presedintele ucrainean l-a numit prieten pe omologul sau turc si l-a invitat sa faca parte din grupul international privind eliberarea Crimeei de sub ocupatia rusa.

 

Petro POROSENKO, PRESEDINTELE UCRAINEI: ”Ii multumim si ii suntem recunoscatori Turciei pentru pozitia ferma fata de suveranitatea teritoriala si independenta Ucrainei, inclusiv, pentru nerecunoasterea anexarii ilegale a Crimeei.”

 

 Acum trei ani, dupa un referendum considerat ilegal de catre Kiev si Uniunea Europeana, Rusia a anexat Crimeea. In consecinta, Occidentul a impus o serie de sanctiuni Moscovei.

Alte ştiri despre: