18:38, 20 Octombrie 2017
, PRO TV

Presedintele Parlamentului sau premierul va numi noul ministru la Aparare. A decis Curtea Constitutionala - VIDEO


Presedintele Parlamentului sau premierul isi vor numi ministrul Apararii si vor primi juramantul, a decis astazi Curtea Constitutionala, dupa sesizarea Guvernului. Magistratii au constatat ca refuzul lui Igor Dodon de a-l numi pe Sturza la Aparare este o incalcare grava. Presedintia califica decizia drept circ.


 

Veaceslav ZAPOROJAN, JUDECATOR CCM: ”Se constata ca circumstanta care justifica interimatul functiei de presedinte al RM in cadrul procedurii de remaniere a ministrului Apararii refuzul deliberat al presedintelui de a-si indeplini obligatia constitutionala de numire a candidaturii propuse repetat de prim-ministru. In ordinea exercitarii interimatului presedintele parlamentului sau prim-ministrul va emite in calitate de presedinte interimar decretul de numire in functia de ministru al Apararii si va primi juramantul acestuia.”

 

 Maxim LEBEDINSCHI, JURIST PRESEDINTIE: ”Circul continua, rolurile au fost si repartizate, si executate. Condamnam aceasta hotarare. Ramanem pe pozitiile noastre si consideram ca timpul totul va pune la locul lui.”

 

 Eduard SERBENCO, VICEMINSTRUL JUSTITIEI: ”Nu este vorba de uzurparea atributiilor presedintelui, este vorba de emiterea decretului de numire in functie a persoanei date.”

 

 Acum cateva zile Curtea Constitutionala a decis ca Igor Dodon a incalcat Constitutia atunci cand a refuzat sa numeasca ministrul Apararii. Prin urmare, seful statului poate fi inlocuit pentru aceasta actiune de presedintele Parlamentului sau de premier, astfel ca unul dintre ei va semna decretul.

 

Guvernul s-a adresat ieri Curtii ca sa-i permita sa-si numeasca ministru. Igor Dodon a declarat ca nu-l va recunoaste pe Eugen Sturza ministru si i-a amenintat pe magistrati ca vor raspunde penal pentru hotararea luata.

Alte ştiri despre: