20:52, 21 Martie 2018
, PRO TV

Presedintele Parlamentului raspunde acuzatiilor ca ar fi plagiat proiectul Chisinau Arena, de la unul similar realizat in Franta - VIDEO


Presedintele Parlamentului raspunde acuzatiilor ca ar fi plagiat proiectul Chisinau Arena, de la unul similar realizat in Franta. Adrian Candu spune ca a utilizat imaginile pentru a explica cum va arata complexul si nu are nici o vina ca nu a precizat sursa.


 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Atunci cand am prezentat proiectul a mentionat ca este un material din surse publice si nu era necesar sa indic sursa concreta.”

 

 Pe 14 martie cand a vorbit de la sediul PD despre Arena Chisinau..... 

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARALAMENTULUI REPUBLICII MOLDOVA: "Daca imi permiteti o sa va prezint proiectul, ceea ce va vom arata sunt materiale din surse publice, am luat si imagine pentru a intelege mai usor.”

 

 Andrian Candu nu a mentionat atunci ca ceea a prezentat este doar un exemplu. Astazi Csndu spune ca nu are nici o vina ca nu a indicat sursa, precinzad ca a a  prezentat proiectul de la sediul PD deoarece analiza acestuia a fost facuta de democrati.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Primele discutii le-am avut cu colegii din partid, ideea poate s-a vehiculat de 20 de ani, dar echipa partidului, pe moment este cea care a analizat si a pregatit si planul si tot, am transmis colegilor de la guvern, noi suntem bucurosi ca ei deja sau implicat si sustin."

 

 Dupa prezentarea din 14 martie jurnalistii au observat ca proiectul arenei pe care democratii se lauda ca o vor construi intr-un an la Chisinau seamana izbitor cu cel al unui complex similar construit acum 4 ani intr-o regiune din Franta. Iar in materialul video prezentat de presedintele parlamentului la brifiengul erau aceleasi imagini.

 

Pana si logourile proiectul din Franta au fost pastrate, fiind vizibila inscriptia Dunkerque. Complexul ar urma sa fie construit in baza unui parteneriat public-privat pe un teren de 10 ha de la Stauceni si ar putea costa 50 de milioane de euro. Candu spune ca lucrarile ar urma sa inceapa in iunie-iulie si vor dura un an.

Alte ştiri despre: