15:33, 21 Ianuarie 2016
, PRO TV

Premierul Filip, despre protestele din capitala: populatia sa manifeste vigilenta, sa nu reactioneze la manipulari si la provocari


Declaratiile premierului Pavel Filip in legatura cu protestele care au loc in capitala.


 

"Urmaresc cu atentie situatia legata de protestele care au loc in aceste momente si sunt în permanenta legatura cu institutiile abilitate sa mentina ordinea în stat si sa-i protejeze pe cetateni. Am cerut conducatorilor acestor institutii sa-si faca datoria, sa asigure securitatea cetatenilor si a bunurilor statului, sa nu admita provocari si încalcari ale legii.

 

Îmi exprim regretul pentru fiecare persoana care a avut de suferit ieri în timpul protestelor, indiferent ca este vorba de reprezentanti ai fortelor de ordine, jurnalisti, protestatari sau colegi din Parlament si Guvern. Ceea ce s-a întâmplat este inadmisibil si am cerut institutiilor de drept sa initieze o ancheta obiectiva si profesionista, în urma careia cei care au comis aceste agresiuni sa fie trasi la raspundere. 

 

Protestele sunt o importanta forma democratica de manifestare, ele nu trebuie îngradite în nici un fel, iar autoritatile statului trebuie sa asigure cadrul sigur de desfasurare a lor, atâta timp cât vorbim de proteste pasnice, în care legea este respectata. Personal, sunt adeptul dialogului, eu cred ca problemele într-un stat se rezolva printr-o comunicare constructiva si sincera.

 

Apelul pe care îl adresez populatiei este sa manifeste vigilenta, sa nu reactioneze la manipulari si la provocari, sa raporteze fortelor de ordine orice abuzuri si încalcari ale legii pe care le observa.

 

Ca Prim-ministru voi depune toate eforturile pentru a aduce linistea si stabilitatea în tara, fie ca vorbim de situatia economico-sociala sau de securitatea cetatenilor."

Alte ştiri despre: