08:41, 6 Ianuarie 2016
, Stirile Pro TV

Premierul bulgar Boiko Borisov: "Putin ne iubeste". Modul uluitor in care isi justifica declaratia


O fotografie in care liderul de la Kremlin tine in brate un catel a fost interpretata ca un semn bun pentru politica externa a Sofiei.


 

Boiko Borisov, prim-ministrul Bulgariei, a facut o declaratie controversata la postul privat bTV. “Putin ne iubeste”, a spus Borisov, sustinand ca rusii au realizat ca tara sa este “mai previzibila” decat alte state membre ale Uniunii Europene si “respecta regulile cu strictete”. Dovada invocata de seful guvernului de la Sofia in sprijinul afirmatiei sale este insa cel putin bizara.

 

Mai precis, este vorba despre faptul ca in calendarul oficial cu presedintele rus pe 2016 acesta apare strangand in brate catelul Buffy, un dulau ciobanesc primit in dar de la Borisov in 2010. In acel moment, liderul rus venise la Sofia pentru a discuta despre o posibila investitie ruseasca in constructia unei centrale nucleare in Bulgaria, plan care ulterior a fost abandonat, singurul rezultat concret al vizitei fiind ca Putin s-a ales cu un caine.

 

Declaratia lui Borisov privind dragostea care i-o poarta Putin pare de altfel infirmata de faptul ca in ultima zi a lui 2015, Gazprom ar fi amenintat cu stoparea livrarilor de gaze catre Bulgaria.

Alte ştiri despre: