19:05, 14 Noiembrie 2017
, PRO TV

Premierul britanic Theresa May a criticat dur actiunile Rusiei, care, in opinia sa, ameninta ordinea internationala - VIDEO


Premierul britanic Theresa May a criticat dur actiunile Rusiei, care, in opinia sa, ameninta ordinea internationala. Intr-un discurs, ea a spus ca Moscova se amesteca in alegerile din alte tari, dar nu-i va reusi sa destabilizeze statele democratice. Totusi, May a sustine ca nu doreste un nou razboi rece sau o confruntare cu Rusia.Theresa May a vorbit pe larg despre politica externa la un dineu oficial din Londra. Premierul a criticat o serie de actiuni ale Rusiei in ultimii ani, care, dupa cum spune ea, ameninta ordinea internationala.

 

Theresa MAY, PREMIERUL MARII BRITANII: ”Rusia a anexat ilegal Crimeea si a fost prima data, dupa al doilea Razboi Mondial, cand o natiune suverana a luat cu forta o parte din teritoriul altei natiuni, in Europa. De atunci, Rusia a alimentat conflictul din Donbas, a incalcat in mod repetat spatiul aerian al mai multor tari europene si a purtat o campanie sustinuta de spionaj cibernetic si perturbare.”

 

 Rusia a raspandit stiri false pentru a crea neintelegeri in Occident, a spus Theresa May, in contrast evident cu Donald Trump, care saptamana trecuta declara ca-l crede pe Vladimir Putin cand neaga orice amestec in alegerile prezidentiale de anul trecut.

 

Theresa MAY, PREMIERUL MARII BRITANII: ”Am un mesaj foarte simplu pentru Rusia - Stim ce faceti, dar nu veti reusi! Vom intreprinde toate actiunile necesare pentru a contracara activitatea Rusiei.”

 

 Totusi, premierul britanic a subliniat ca Rusia poate fi un partener valoros, dar numai daca respecta regulile internationale. Intre timp, acuzatii la adresa Moscovei vin si din Spania. Ministrul Apararii de la Madrid a spus ieri ca hackeri din Rusia ar fi avut o influenta in criza din Catalonia, publicand stiri false despre Spania si regiunea separatista.

Alte ştiri despre: