22:40, 14 Decembrie 2017
, PRO TV

Potrivit unui sondaj, cei mai multi moldoveni cred ca cel mai corupt politician din tara este Vlad Plahotniuc. Ce spune Andrian Candu: "Pun la indoiala aceste sondaje"


"Daca o persoana este corupta sau nu o decide instanta de judecata." Asta a declarat astazi, Presedintele Parlamentului, Andrian Candu, despre rezultatele unui sonsaj BOP, care arata ca cei mai multi moldoveni cred ca cel mai corupt politician din tara este Vlad Plahotniuc.


 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Poate nu e cazul sa discutam in detalii calitatea unui sondaj, dar in cazul de fata as pune sub semnul intrebarii motivatia punerii acestei intrebari (cine este cel mai corupt politician din RM), deoarece daca o persoana este corupta sau nu o decide instanta de judecata si nu este corect sa se puna astfel de intrebari publicului.

 

Trebuie sa existe prezumtia nevinovatiei. De ce sa intrebam publicul de unele chestiuni care tin de justitie?! As pune la indoiala credibilitatea unui sondaj care sunt comandate de cei care sunt implicati in anumite partide.

 

Eu pun la indoiala aceste sondaje, mai ales rezultatele sondajului BOP, deoarece cei care l-au facut sunt implcati direct in politica. Luand in considerare autorii sondajului, eu pun la indoiala rezultatele, cel mai important sondaj este votul cetatenilor."


Cei mai multi moldoveni cred ca cel mai corupt politician din Republica Moldova este liderul PD Vlad Plahotniuc, fiind urmat de presedintele Igor Dodon, iar topul este incheiat de fostul premier Vlad Filat. Datele sondajului BOP, prezentat astazi, mai arata ca 43,9 la suta dintre respondenti nu au putut sa ofere un raspuns la intrebarea "Care in opinia dvs. este cel mai corupt politician din Republica Moldova?". Potrivit studiului, dintre cei care au oferit un raspuns, 32,6% cred ca Vlad Plahotniuc este cel mai corupt politician din tara.

Alte ştiri despre: