17:43, 21 August 2018
, PRO TV

PMAN este revendicata pentru duminica si de activista Maia Laguta. Aceasta a anuntat ca vrea sa organizeze o manifestatie in ziua cand este anuntat protestul Miscarii de Rezistenta Nationala - VIDEO


Piata Marii Adunari Nationale este revendicata pentru duminica si de activista Maia Laguta. Aceasta a anuntat ca vrea sa organizeze o manifestatie in ziua cand este anuntat protestul Miscarii de Rezistenta Nationala. Dupa lungi dispute, reprezentantii primariei au declarat ca nu pot interzice nimanui sa protesteze.


 

Dupa ce au fost depuse mai multe solicitari la primarie privind organizarea unor manifestatii  duminica viitoare, astazi a fost organizata o sedinta care s-a lasat cu discutii aprinse.

 

Maia Laguta impreuna cu activistul Aurel Bucureanu au cerut reprezentantilor primariei sa emita o dispozitie care sa stipuleze ca au prioritate sa organizeze duminica actiunea de protest impotriva majorarii preturilor la combustibil pentru ca ar fi depus primii cererea.

 

Aurel BUCUREANU, ACTIVIST:  “Noi am depus pe 25 mai iar iunie.”

 

 La randul lor, angajatii Primariei capitalei sustin ca municipalitatea nu emite dispozitii privind organizarea protestelor, deoarece acesta este un drept al cetatenilor, iar obligatia autoritatilor locale este de a asigura ordinea publica.

 

Valeriu BOGDAN, SEF DIRECTIA JURIDICA:Trebuie sa gasiti consens.”

 

 Pana la urma, reprezentantii Miscarii de Rezintenta Nationala au venit cu propunerea sa imparta PMAN, ceea ce a nemultumit-o pe Maia Laguta.

 

Igor GROSU, VICEPRESEDINTE PAS:Sa fie delimitat.”

 

 Pentru ca nu s-a ajuns la un numitor comun, duminica viitoare ar putea fi organizate simultan doua actiuni de protest in PMAN. 

Alte ştiri despre: