20:17, 13 Iunie 2018
, PRO TV

Planul de recuperare a banilor din sistemul bancar prezentat de procurori este... praf in ochi, iar cei care l-au furat, sunt cei care ii cauta, sustine vicepresedintele PPDA. De aceesi parere este liderul PCRM, Vladimir Voronin - VIDEO


Planul de recuperare a banilor din sistemul bancar prezentat astazi de procurori este... praf in ochi, iar cei care l-au furat, sunt cei care ii cauta, sustine vicepresedintele PPDA. De aceesi parere este liderul PCRM, Vladimir Voronin. Fostul primar Dorin Chirtoaca spune ca astazi a fost prezentata de fapt sintezainformatiilor existente de mult timp in presa. Democratii, insa spera ca strategia va avea efecte pozitive.


 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: "Cum este posibil acest lucru, daca cei care l-au furat sunt unii si aceiasi care il cauta. Miliardul e aici….  si ei il cauta aici . Fiti seriosi. Cine putea sa vina si sa ia miliardul.”

 

 Vitalie GĂMURARI, PURTĂTOR DE CUVÂNT: “Structurile stiu mai bine unde sa ascund banii respectivi. Sa dea Domnul in contextul in care sunt antrenati experti ca intradevar sa avem niste rezultate  pozitive si efecte clare. Trebuie sa existe o transparenta.” 

 

 Alexandru SLUSARI, VICEPRESEDINTE PPDA: “E praf in ochi. Nimic nou noi nu am aflat.  Timp de 4 ani nu se face nimic. Cei care au furat atunci acei bani furat si cei care ii cauta sunt aceeasi oameni.”

 

 Si fostul primar Dorin Chirtoaca a reactionat pe Facebook. Acesta a scris ca ceea ce au prezentat astazi procurorii este o sinteza si nu o strategie, o compilatie a informatiilor existente de mult timp in presa si in spatiul public. 

 

DORIN CHIRTOACĂ, PRIM-VICEPREŞEDINTE PL: “Organele de urmarile penala, dupa 5 ani de cand frauda a explodat in spatiul public este cazul sa vina cu rapoarte despre progresul investigatiilor cu privire la toata lista de beneficiari. Recuperarea trebuie sa fie parte integranta a unui asemenea raport, iar din "strategia" prezentata rezulta ca s-a recuperat 0,4 mlrd lei si acelea din vanzarea activelor BEM.“

 

 In schimb, conducerea Procuraturii Generale a declarat ca strategia prezentata astazi va a ajuta la recuperarea unei parti mari din frauda bancara.

Alte ştiri despre: