15:11, 23 Octombrie 2017
, PRO TV

PL, inregistrat ca participant la referendumul de demitere a primarului suspendat, insa in acte nu se spune ca Dorin Chirtoaca este cel care va reprezenta partidul, asa cum au cerut liberalii - VIDEO


Partidul Liberal a fost inregistrat, ca participant la referendumul de demitere a primarului capitalei. In decizia Consiliului Electoral de Circumscriptie insa nu se spune ca Dorin Chirtoaca este cel care va reprezenta partidul in campania electorala. Membrii consiliului spun ca nu este de competenta lor sa decida acest lucru. Liberalii cred ca decizia este un abuz.


 

Dupa ce au inregistrat Partidul Liberal ca participant la referendum, membrii Consiliului Electoral de Circumscriptie au examinat si solicitarea ca formatiunea sa fie reprezentata la intalnirile cu cetatenii si la dezbateri electorale, de Dorin Chirtoaca.

 

In cele din urma membrii Consiliului Electoral de Circumscriptie au stabilit ca nu e de competenta lor sa aprobe cine reprezinta partidul la referendum.

 

Liberalii spun ca decizia de astazi a consiliului, nu este nimic altceva decat un abuz.

 

Liberalii spun ca au decis sa se inregistreze ca participant la referendum pentru a indemna alegatorii din municipiul Chisinau sa nu mearga la vot pe data 19 noiembrie si sa nu legitimeze acest plebiscit.  Dorin Chirtoaca nu a fost inregistrat ca  participant la referendum.

 

Consiliul Electoral de Circumscriptie Chisinau a respins demersul primarului suspendat, motivand ca trebuia personal sa depuna dosarul si ca doar partidele pot participa.Doar socialistii, care sunt si initiatorii referendumului au mai fost inscrisi in cursa. PD, PLDM, PUN si PPDA au anuntat ca nu vor participa.

Alte ştiri despre: