13:25, 6 Februarie 2016
, PRO TV

Pistrinciuc: "Daca guvernarea nu va inceta sa santajeze autoritatile publice locale, vom recurge la proteste, vom picheta institutiile"


Liberal-democratii acuza guvernarea ca face presini asupra alesilor locali din raioane, santajandu-i ca nu vor primi bani pentru salarii si intretinere. Daca aceasta presiune va continua, cei de la PLDM, care au decis sa ramana in opozitie, ameninta ca vor iesi la proteste. Solicitat de PRO TV, serviciul de presa al Guvernului a declarat ca deocamdata nu comenteaza acuzatiile liberal-democratilor .


 

Vadim PISTRINCIUC, VICEPRESEDINTE PLDM: “Cei care au format aceasta majoritate recurg la niste practici total antidemocratice, de santajare a APL ca acestea nu vor primi resurse nici pentru salarii si cheltuieli curente daca nu vor semna anumite declaratii de parasire a partidului.”

 

PRIMAR PLDM: “Si pe mine au incercat sa ma corupa, dar eu chiar vreau sa dezvoltam tara.”

 

Asa ca membrii PLDM spun ca lucrurile nu vor ramane asa.

 

Vadim PISTRINCIUC, VICEPRESEDINTE PLDM: “Din partea noastra aceste actiuni nu vor ramane fara raspuns. Daca nu se vor termina, noi vom picheta institutii, vom trimite fiecare caz in parte partenerilor internationali. Sa se opreasca din folosirea institutiilor statului, pentru semnarea unor declaratii.”

 

Potrivit lui Valeriu Strelet, din cei 289 de primari liberal-democrati, doar 26 au parasit randurile in ultima perioada. 

 

Valeriu STRELET, VICEPRESEDINTE PLDM: “Partidul Liberal Democrat a considerat ca nu se poate asocia cu actuala majoritate, avand in vedere modul cum s-a creat aceasta, avand in vedere ca este nelegitima, nereprezentativa.”

 

“cei care au plecat sau tinut de functii, au fost slabi.”

 

Astazi primarii si consilierii liberal-democrati au semnat o declaratie in care spun ca ramanin continuare in opozitie. De asemenea ei dezaproba modul in care s-a investit guvernul, indemnand deputatii PLDM sa initieze demersurile pentru ca seful statului sa fie ales prin vot direct. Valeriu Strelet nu a putut sa ne spuna cati primari au venit astazi la intrunire. PLDM a decis sa ramana in opozitie dupa demiterea Guvernului Strelet si crearea majoritatii parlamentare, care l-a propus la functia de premier pe democratul Pavel Filip. Opt deputati liberal-democrati au votat pentru noul Guvern.

------------------------

Vadim PISTRINCIUC, VICEPRESEDINTEL PLDM: "Suntem profund indignati, in tara este o stare sociala dificila. Cei care au format aceasta guvernare sa inceteze santajare autoritatilor publice locale amenintandu-i ca nu vor primi resurse financiare daca nu vor semna careva declaratii sau daca nu vor parasi partidul.


Sa inceteze aceasta practica, sa-si analizeze foarte bine actiunile. Daca vor continua asa, vom picheta institutiile, vom trimite mesaje in parte autoritatilor din afara. Sa nu ofere resurse pentru organizarea evenimentelor politice de astfel de gen. Sa inceteze santajul asupra autoritatilor publice locale in incercarea de a ameninta ca acestia sa paraseasca partidele.

Vom recurge la actiuni de protest si de pichet daca va fi necesar."

Alte ştiri despre: