22:05, 11 Octombrie 2018
, PRO TV

Pistrinciuc, catre Sirbu: "Va fac o propunere: guvernul sa plece in demisie. Sa revenim la normal, sa restabilim legaturile cu UE, daca tot spuneti ca eu am facut ca sa le pierdem"


"Guvernul sa plece in demisie. Sa revenim la normal, cu un sistem democrat si un guvern tehnocrat. Avem oameni talentati in diaspora, sa restabilim legaturile cu UE, daca tot spuneti ca eu am facut ca sa le pierdem." Cu aceasta propunere a venit deputatul PLDM, catre democratul PD, Sergiu Sirbu. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime.


 

Vadim PISTRINCIUN, DEPUTAT PLDM: "Eu va fac asa o propunere: guvernul sa plece in demisie, sa revenim la normal, sa restabilim legaturile cu UE, daca tot spuneti ca eu am facut ca sa le pierdem."

 

Sergiu SIRBU, DEPUTAT PD: "Dupa 24 februarie, alegatorul va decide."

 

Cat despre introducerea sintagmei de limba romana in Constitutie, Pistrinciuc a declarat:

 

Vadim PISTRINCIUN, DEPUTAT PLDM: "Asta este un adevar stiintific. Daca te duci la Bruxelles sau Strasbourg iti traduce in romana si nu in moldoveneasca. Crucial este sa votezi acest democrat. PD ar putea sa voteze, dar ei nu vor."

 

Socialistii le-au cerut astazi deputatilor sa abandoneze ideea de a introduce sintagma „integrare europeana” in Constitutie. Liberal-democratii, insa, spun ca ar fi gata sa voteze pentru doar daca in Legea Suprema limba oficiala va fi numita romana si nu moldoveneasca, asa cum este acum. Niciuna dintre propunerile opozitiei, insa, nu a fost sustinuta de majoritate.

 

Maine parlamentarii vor decide daca isi dau votul pentru ca vectorul european sa fie inclus in Constitutie. Aceasta idee ost lansata de democrati la sfarsitul anului trecut. De curand, partidul de la guvernare s-a declarat “Pro-Moldova”.

Alte ştiri despre: