21:55, 7 Decembrie 2017
, PRO TV

Peter Michalko: "Justitia trebuie sa fie una credibila, iar sistemul judecatoresc trebuie schimbat"


"Atitudinea judecatorilor trebuie sa fie una independenta si impotriva coruptiei, iar judecata trebuie sa fie una transparenta". Asta a declarat Peter Michalko, astazi, in cadrul emisiunii InPROfunzime.


 

Peter Michalko, SEFUL DELEGATIEI UNIUNII EUROPENE IN REPUBLICA MOLDOVA: "Ceea ce priveste independenta judecatorilor, sunt  multe lucruri de facut. Dintre 139 de tari Moldova este pe locul 132, iar imbunatatirea aici este importanta si shimbarea sistemulu judecatoresc si competenta organelor de drept si alte schimbari, care sa asigure atitudinea judecatorilor si sa fie una independenta. Lupta impotriva coruptiei este unul dintre cele mai importante domenii de discutie. Lupta cu coruptia trebuie sa fie una credibila si de aici mergem la domeniul justitie si acest sistem trebuie sa fie unul credibil.

Sunt situatii in care investigaatiile nu procedeaza si toate acestea sunt si vazute. Totul duce la analiza situatiei si se vad aceste deficiente. Exista cazuri in care judecatorii sunt dati afara pe baza unor decizii, care nu sunt bazate pe legislatie. Daca vorbim despre aceste practici care au loc in domeniul justitie, atunci judecata trebuei sa fie una transparenta."

Alte ştiri despre: