21:53, 13 Septembrie 2018
, PRO TV

Peter Michalko, despre legea privind amnistia fiscala: "Aceasta poata sa aduca riscuri foarte mari in domeniul luptei impotriva coruptiei. Ne asteptam ca situatia va fi imbunatatita"


"Aceasta lege poata sa aduca riscuri foarte mari in domeniul luptei impotriv a coruptiei. Ne asteptam ca situatia va fi imbunatatita." Asta a spus ambasadorul UE la Chisinau, Peter Michalko, despre legea privind amnistia fiscala.
Peter Michalko, Ambasadorul UE la Chisinau: "Aceasta legislatie poata sa aduca riscuri foarte mari in domeniul luptei impotriva coruptiei si spalarea banilor furati, pentru ca se introduc procese care nu vor da posibilitate sau siguranta privind provenienta banilor in RM.

 

Aceasta poate sa fie impotriva reformelor care au fost facute inainte, care au restabilit increderea in Moldova in domeniul financiar si economic. Sunt foarte multe riscuri, daca aceasta lege va intra in vigoare.

 

Aceasta poate fi si impotriva angajamentelor care au facut si acordul de asociere a UE cu RM. De asta si pentru asta ne-am exprimat atat de clar si ne asteptam ca situatia va fi imbunatatita."

 

Amnistia fiscala, care prevede ca oricine isi poate legaliza veniturile pentru care nu a platit anterior impozite contra unei taxe la stat de 3 la suta, a fost adoptata pe 26 iulie cu voturile PD, PPEM si ale neafiliatilor. PSRM, PL, PCRM si PLDM, au parasit sala de sedinte in semn de protest.

 

Socialistii se aratau atunci indignati ca proiectul a fost prezentat pentru dezbateri pe ultima suta de metri a sesiunii. Inainte de a declara ca accepta amnistia fiscala, seful statului a atras atentia publica anuntand pe Facebook ca a refuzat promulgarea documentului privind transmitera terenului fostului Stadion Republican in proprietatea SUA, pentru constructia noii ambasade.

Alte ştiri despre: