14:39, 8 Aprilie 2018
, PRO TV

Pe la rude, la tara. Cum sarbatoresc alesii poporului Pastele: "Nu lipseste de pe masa pasca, piftia sau iepurele umplut" - VIDEO


De Pasti, pe la rude. Si deputatii au mers la tara, acolo unde parintii i-au asteptat cu bucatele nici calde, nici reci. Toti spun ca atmosfera de sarbatoare se simte cel mai bine la sat, pentru ca traditiile se respecta cu sfintenie.


 

Valentina BULIGA, DEPUTAT PD: “Sarbatorile de Pasti sunt acelea in care ma simt femeie, gospodina, mama, moldoveanca adevarata. - Cat veti cheltui pe masa de Pasti? - Nu stiu, dar pot sa va spun ca cocosul e din ograda.”

 

Bogdat TIRDEA, DEPUTAT PSRM: “Sponsorul general si declarat al acestei sarbatori e soacra care coace si gateste. Oua galbene, verzi, dar noi dorim sa fie rosii, cu conotatie de partid.”

 

Inna SUPAC, DEPUTAT PCRM: “- Gatiti dvs? - Cand vin acasa, prefer sa testez ceea ce a gatit mama mea.”

 

Alesii poporului spun intr-un glas ca de Pasti nu prea stau acasa, ci savureaza bucatele  pregatite de rudele de la tara. Asa ca nici nu prea stiu cat costa masa de sarbatoare.

 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: “- Cat va costa masa de Pasti? - Idee nu am. - Pai nu ati dat bani? - Noi nu acasa, dar cu membrii de familie.”

 

Elena BODNARENCO, DEPUTAT PCRM: “Nu lipseste de pe masa Pasca, piftia sau iepurele umplut si salatele proaspete. - Cat va costa o masa de Pasti? - Noi nu suntem o familie mare si nu gatim 20 de feluri.”

 

Grigore NOVAC, DEPUTAT PSRM: “Traditional mergem la biserica in noaptea de Pasti si dimineata respectiv ne punem la masa 10 minute si pe urma la culcare.”

 

Deputatele ne-au indemnat sa mancam putin.

 

Alina ZOTEA, DEPUTAT PL:  “Consideram ca abuzul nu este sanatos, asa ca ciugulim cate ceva si atat.”

 

Iar cele trecute deja prin viata, ne-au asigurat ca sunt gospodine desavarsite.

 

Elena HRENOVA, DEPUTAT PSRM: “Suntem 7 persoane. In jur de o mie de lei voi cheltui pentru masa de sarbatoare. -E mult? - E mult pentru cei care au o pensie mica. - Dar pentru dvs? - Eu lucrez. Am salariu.”

 

Deputatii vor reveni la munca dupa Pastele Blajinilor.

Alte ştiri despre: