12:00, 10 Iulie 2018
, PRO TV

Democratii nu sunt deranjati de faptul ca europenii nu ne mai dau bani, sustine vicepresedintele PD. Cebotari: "Functionarii din sfera sociala vor avea salarii mai mari cu pana la 50 la suta. Banii vor fi de la bugetul de stat. Vom face inca un pas"


Democratii nu sunt deranjati de faptul ca europenii au suspendat asistenta macrofinanciara pentru Republica Moldova, anunta vicepresedintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari. In cadrul briefing-ului saptamanal al PD, democratul a anuntat ca incepand cu luna august, functionarii din sfera administratiei publice locale ar putea avea salarii mai mari cu pana la 50 la suta.


 

Vladimir Cebotari, VICEPRESEDINTE PDM: "Partidul Democrat a decis sa sustina politic in Parlament solutiile prezentate de colegi, pana la finalul acestei sesiuni. Guvernul vedeti ca deja face vizite in raioane. Este un prilej pentru a intelege problemele cetatenilor, fara filtre. Avem platforme foarte bune, am vorbit despre unele solutii. Remunerarea sau plata foarte slaba a primarilor si personalului din Primarii. Am decis sa facem inca un pas. Primul pas a fost facut modificarea legii bugetului.

 

Din august va fi efectuata cresterea la salariu pentru persoanele din administratia publica din localitati si comune. Ne dorim ca aceasta solutie sa fie una sustenabila. Pentru acest an, banii vor fi de la bugetul de stat, iar din anul viitor, vor fi si alte surse de finantare, inclusiv din contul serviciilor prestate in teritoriu, am discutat aceste probleme la intalnirile cu primarii."

 

Urmeaza sa ordonam acele situatii si sa ducem la bun sfarsit proiectele incepute sa le aranjam intr-o ordine prioritara. Acum se fac toate evaluarile. Cifrele difera de la un an la altul. Banii urmeaza sa fie alocati din bugetul national, pentru ca el devine din ce in ce mai puternic.  Pe noi nu ne deranjeaza daca vin sau nu acei bani din UE, la noi nu apar planurile si ideile facand cercuri in strada."

 

Parlamentul European a adoptat o rezolutie prin care solicita sa opreasca asistenta de 100 de milioane de euro pentru Moldova. Totodata, a cerut Comisiei Europene sa suspende si sprijinul bugetar de 20 de milioane de euro.

 

Eurodeputatii sustin ca finantarea ar putea fi deblocata daca scrutinul din toamna va fi corect, iar alegerile din capitala validate. Oficialii au criticat dur guvernarea de la Chisinau si decizia de a declara nul scrutinul din 3 iunie.

Alte ştiri despre: