11:49, 11 Septembrie 2018
, PRO TV

Pavel Filip si Andrian Candu au depus flori la Ambasada SUA in memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001 - FOTO si VIDEO


Prim-ministrul Pavel Filip si presedintele Parlamentului Andrian Candu au depus astazi flori la Ambasada SUA in memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001. Filip a declarat ca tara noastra este pregatita sa faca fata unui atac terorist.


 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: "Tara noastra e pregatita pentru atacuri teroriste."

 

 

 

 

 

 

La 11 septembrie 2001 aproape 3000 de persoane si-au pierdut viata in tragedia din SUA, iar alte cateva sute au fost grav ranite.

 

Astazi se implinesc 17 ani de la un eveniment care a schimbat lumea: atentatele din 11 septembrie 2001. 4 avioane au fost deturnate în acea zi în spaţiul aerian american.

 

Două au lovit turnurile gemene ale complexului World Trade Center din New York, al treilea s-a prăbuşit peste Pentagon şi ultimul într-un câmp din Pennsylvania.

 

2.977 de oameni şi-au pierdut viaţa, printre ei şi 4 români.

 

Atentatele au fost revendicate de organizaţia teroristă al-Qaida, iar războiul împotriva terorismului declanşat ulterior de Statele Unite a dus la invadarea Afganistanului, unde încă sunt mobilizaţi zeci de mii de militari americani.

 

Ca în fiecare an, marţi, la Washington şi New York, vor avea loc ceremonii de comemorare.

Alte ştiri despre: