19:37, 22 Septembrie 2017
, PRO TV

Pavel Filip s-a plans la ONU, intr-un discurs tinut la New York, ca Rusia refuza sa-si retraga trupele dislocate pe teritoriul regiunii transnistrene - VIDEO


Pavel Filip s-a plans la ONU ca Rusia refuza sa-si retraga trupele dislocate pe teritoriul regiunii transnistrene. Intr-un discurs tinut astazi la New York, premierul a cerut ajutorul tarilor membre pentru ca militarii straini sa fie evacuati de pe teritoriul nostru.


 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: “Depozitele de arme şi muniţii ale Grupului Operativ de Trupe Ruse conţin mai mult de 21 000 tone. Guvernul Republicii Moldova nu controlează şi nici nu supraveghează aceste muniţii şi arme.”

 

 Filip a cerut Membrilor Adunarii Generale a ONU ca subiectul sa fie inclus in agenda sesiunii.  

 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: “Reiterăm cu fermitate cererea de a retrage complet şi necondiţionat aşa-zisul Grup Operativ de Trupe Ruse (succesor al fostei Armate a 14-a sovietice) care staţionează ilegal pe teritoriul Republicii Moldova.”

 

 Premierul a facut referire si la Declaratia Parlamentului din vara trecuta, prin care solicita Rusiei exact acelasi lucru. Documentul a fost aprobat atunci cu votul a 61 de deputati.

Alte ştiri despre: