22:22, 15 Noiembrie 2018
, PRO TV

Pavel Filip, despre procesul lui Ilan Sor: "Trebuie sa stea la puscarie. Nu am solicitat dosarul lui Sor, dar chiar sa-l solicit nu cred ca voi intelege multe lucruri"


"Trebuie sa stea la puscarie. Sunt sigur ca in curand o sa aflam cu totii de ce se procedeaza intr-un fel sau altul." Asta spune premierul Pavel Filip, prezent la emisiunea InPROfunzime, despre Ilan Sor.Pavel FILIP, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: "Cat tine de procese deschis si publice si cat tine de Sor, eu ca cetatean pot sa va spun si consider ca Sor trebuie sa stea la puscarie, dar in calitate de prim-ministru vreau sa pornesc de la faptul ca sa am incredere in procurori.

 

Eu nu cunosc ancheta, poate sunt justificarile necesare in acest sens. Sunt sigur ca in curand o sa aflam cu totii de ce se procedeaza intr-un fel sau altul. Chiar am creat o platforma, care se numeste "Comitetul pentru examinarea cazurilor pentru rezonanta", unde ii invitam pe toti si erau si judecatori si procurori, ca sa discutam pe aceeasi dimensiune, la acelasi nivel.

 

Vreau sa va spun ca ne-au reusit multe lucruri. Nu am solicitat dosarul lui Sor, dar chiar sa-l solicit nu cred ca voi intelege multe lucruri."

 

Ilan Sor a fost condamnat la 7 ani si jumatate de inchisoare pentru ca a obtinut de la Banca de Economii peste 5 miliarde de lei, pe care i-ar fi spalat ulterior prin firmele sale off-shore.

 

Primarul de Orhei, care se declara nevinovat, se afla in libertate pana cand se va pronunta Curtea de Apel Cahul. 

Alte ştiri despre: