22:53, 15 Noiembrie 2018
, PRO TV

Pavel Filip, despre faptul ca AirMoldova a fost vanduta: "Nu am facut alte investigatii, pentru ca nici nu am vrut, dar nici nu este in competenta mea. Nu pot confirma ca este Sor acolo si nu pot infirma aceasta"


"Nu am facut alte investigatii, pentru ca nici nu am vrut, dar nici nu este in competenta mea. Nu pot confirma ca este Sor acolo si nu pot infirma aceasta." Asta a declarat Pavel Filip in cadrul emisiunii InPROfunzime, despre vanzarea companiei AirMoldova.


 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: "Nu am facut alte investigatii, pentru ca nici nu am vrut, dar nici nu este in competenta mea. Companie este in subordinea Agentiei Proprietatii Publice. Nu pot confirma ca este Sor acolo si nu pot infirma acest lucru. Din cate am vazut este o companie din Romania. Recent am avut posibilitatea sa zbor cu AirMoldova si vreau sa va spun ca lucrurile s-au schimbat, merg spre bine."

 

 Lorena BOGZA:  "Dar cum s-a ajuns la aceasta datorie?"

 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: "Lucrurile sunt mai complicate, decat par la prima vedere. De AirMoldova am incercat sa ma ocup personal, solicitasem informatii, cifre, dar nu le-am obtinut. Am fost in situatia sa semnez o dispozitie si sa trimit inspectia financiara la aceasta companie. Sunt instrumente care pot face acest lucru."

 

 Air Moldova a fost scoasa la privatizare in aceasta vara, iar pe 2 octombrie deja se anunta ca unicul dosar depus a si fost desemnat castigator. Specialistii de la ONG-ul Expert-Grup sustineau ca licitatia in baza careia a fost selectat castigatorul nu a fost promovata destul si ca a durat prea putin.

 

Tot ei se intreabau cine a stabilit pretul de 50 de milioane de lei, asa ca au cerut Centrului National Anticoruptie sa investigheze modul in care s-au acumulat datoriile si alte aspecte ale tranzactiei.

Alte ştiri despre: