17:40, 7 August 2018
, PRO TV

Pavel Filip cere ajutor prin intermediul scrisorilor. Acesta i-a trimis un ravas premierului Romaniei in care solicita gasirea unor solutii care ar reduce din timpul de asteptare la frontierele dintre cele state - VIDEO


Pavel Filip cere ajutor prin intermediul scrisorilor. Acesta i-a trimis un ravas premierului Romaniei, Viorica Dancila in care solicita implicarea Guvernului de la Bucuresti in gasirea unor solutii care ar reduce din timpul de asteptare la frontierele dintre cele doua state.


 

Filip mentioneaza ca in perioada estivala aglomeratia este excesiva, iar cauza principala ar fi timpul mult alocat controalelor. Se intampla dupa ce premierul a depistat o serie de nereguli in urma unei vizite inopinate la vama Leuseni.

 

Drept urmare, seful postului, dar si cel al Politiei de Frontiera de acolo au fost demisi saptamana trecuta. Datele unui studiu realizat de USAID, arata ca la frontiera romaneasca, un transport cu marfuri petrece in medie sase ore, pe cand in restul frontierelor din UE, perioada este de 3 ori mai mare.

Alte ştiri despre: