13:32, 17 Iulie 2017
, PRO TV

Pavel Filip a avut o intrevedere cu FMI. Au discutat despre evolutiile economice si sociale ale Moldovei - FOTO


Evolutiile economice si sociale recente din Republica Moldova, progresele obtinute in implementarea Memorandumului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) si actiunile ce urmeaza a fi intreprinse in continuare au fost discutate astazi, la intrevederea Prim-ministrului Pavel Filip cu echipa de experţi ai FMI, condusa de Ben Kelmanson, care se afla in vizita la Chisinau.


 

Premierul a salutat vizita experţilor, in mod special prezenta noului Reprezentant Permanent al FMI in Republica Moldova, Volodymyr Tulin, şi a evidenţiat buna colaborare cu Armine Khachatryan, care isi va finaliza misiunea in luna august curent. Totodata, şeful Executivului a reiterat importanta Memorandumului cu FMI: „Programul cu FMI ne-a ajutat sa restabilim increderea partenerilor straini şi ne vom focusa in continuare pe asigurarea bunei implementari a acestuia”. in context, au fost trecute in revista cele mai importante reforme ale Guvernului, precum si a fost discutata in linii generale Foaia de parcurs Guvern-Parlament privind agenda de reforme prioritare pana la finele acestui an. „Aceasta Foaie de parcurs este un semnal ca vom merge mai departe cu agenda de reforme, pe care le facem nu pentru FMI, UE, dar pentru cetaţenii Republicii Moldova”, a accentuat Pavel Filip. La randul sau, şeful Misiunii FMI, Ben Kelmanson, a salutat actiunile Guvernului de promovare a reformelor in beneficiul cetaţenilor ţarii. Oficialul a spus ca scopul acestei vizite este de a se informa despre situatia macroeconomica si a discuta politica bugetar-fiscala şi monetara, precum si alte politici relevante, in anticiparea celei de-a doua evaluari a programului, preconizata pentru toamna anului curent. 

 

La finalul intrevederii, Prim-ministrul a exprimat toata deschiderea pentru cooperarea cu Misiunea FMI şi a evocat angajamentul institutiilor vizate de a conlucra si a oferi informatiile necesare experţilor. „Vom intreprinde toate acţiunile necesare, astfel ca in toamna sa avem o Misiune FMI de succes”, a conchis Pavel Filip.

 

In perioada 17-21 iulie, o misiune a Fondului Monetar International se va afla la Chisinau. Astfel de vizite de lucru in afara ciclului standard de evaluari de program fac parte din practica uzuala a organizatiei financiare internationale cand este vorba de tarile ce au programe sustinute de FMI. 

 

 

 

Alte ştiri despre: