09:21, 8 Martie 2018
, PRO TV

Patru persoane grav ranite in doua atacuri cu cutitul, la Viena. Un afgan a fost retinut - VIDEO


Patru persoane au fost grav ranite aseara la Viena, in doua atacuri cu cutitul. Un afgan fiind retinut, fara a fi cunoscut motivul acestor incidente si fara a putea fi stabilita o legatura intre ele. Trei oameni, mama, tata si fiica lor de 17 ani sunt in stare critica.


 

Primul atac a avut loc in jurul orei 20 in faimosul parc Prater. Un barbat si o femeie impreuna cu fiica  de 17 ani si catelul, se plimbau prin parc, cand la un moment dat un barbat s-a napustit asupra lor si i-a injunghiat de mai multe ori. S-a creat panica, iar toti trecatorii au inceput sa fuga cat mai departe pentru a nu fi raniti. Martorii spun ca au tras o sperietura zdravana.

 

“I-am vazut de la distanta, de la vreo 100 de metri, nu erau departe. Am vazut pe cineva cum striga in mijlocul drumului. M-am gandit din start ca cineva isi bate catelul dupa felul in care se misca, in realitate insa el injunghia oamenii. Cu siguranta este un psihopat. Putea sa ma atace si pe mine.”

 

Victimile au fost transportate la spital cu rani grave.

 

Patrick MAIERHOFER, PURTATOR DE CUVANT POLITIA DIN VIENA: “Cele trei persoane au suferit traumatisme severe, iar viata lor este in pericol.”

 

Tot purtatorul de cuvant al politiei a anuntat ulterior ca la jumatate de ora de la primul atac, o alta persoana a fost atacata tot cu un cutit, fiind transportata in stare grava la spital. Un barbat, de origine  afgana, a fost arestat la scurt timp, in cazul celui de-al doilea atac, dar nu sunt cunoscute alte detalii si nu se stie daca exista vreo leagtura intre cele doua. Viena nu s-a confruntat cu atacuri mortale din partea militantilor islamisti, asa cum s-a intamplat in Paris, Berlin si Bruxelles, incepand din 2015.

Alte ştiri despre: