16:08, 11 Iunie 2018
, PRO TV

PAS cere abrogarea Legii cu privire la acordarea cetateniei prin investitie. Asta pentru ca legea, votata deja de Parlament, ar permite persoanelor straine cu trecut dubios sa legalizeze bani murdari - VIDEO


PAS cere abrogarea Legii cu privire la acordarea cetateniei prin investitie. Asta pentru ca legea, votata deja de Parlament, ar permite persoanelor straine cu trecut dubios sa legalizeze bani murdari. Totodata, Maia Sandu l-a indemnat pe presedintele Igor Dodon sa lase concertele si sa restituie in Parlament o lege care prevede amendamente la obtinerea cetateniei moldovenesti.


 

Maia Sandu sustine ca desi PAS a depus mai multe demersuri catre Guvern si Procuratura pentru a stopa punerea in aplicare a Legii cu privire la acordarea cetateniei prin investitie, nimic nu s-a facut.

 

Mai mult, la sfarsitul lunii mai, la initiativa democratilor au fost adoptate doua amendamente care vor transforma Republica Moldova intr-un rai pentru cetatenii certati cu legea, sustine  Maia Sandu. Primul amendament prevede ca decretele de acordare a cetateniei strainilor sa nu mai fie publicate in Monitorul Oficial si al doilea se refera la renuntarea limitei de cinci mii a cetateniilor oferite prin aceasta procedura.

 

Sergiu LITVINENCO, MEMBRU PAS: PD a aprobat ca toti cei care vor primi cetatenie sa nu fie cunoscuti. De ce sa se ascunda numele persoanelor”.

 

 Vitalie GĂMURARI, PURTĂTOR DE CUVÂNT, PD: Este o practica internationala…”

 

 Lidera PAS a facut un apel catre societatea civila si partidele politice ca sa faca presiune publica pentru a stopa implementarea acestei legi. Mai mult, Maia Sandu a venit cu o solcitare si catre Igor Ddon.

 

Maia SANDU, LIDER PAS:Sa lase bachetele si concertele. Solicitam Presedintelui tarii să restituie Legea Parlamentului si sa sesizeze CC”

 

 Purtatorul de cuvant al presedintelui, ne-a comunicat ca va veni ulterior cu un raspuns. La sfaritul anului 2016  majoritatea parlamentara a modificat Legea cetateniei care prevede ca in regim rapid orice cetatean strain care a donat 100 de mii de euro sau se angajeaza sa investeasca 250 de mii de euro  poate obtine cetatenia moldovenasca.

Alte ştiri despre: