16:37, 14 Decembrie 2018
, PRO TV

PAS acuza democratii ca impart pomeni electorale alegatorilor in incercarea de a le cumpara voturile. Partidul Maiei Sandu a sesizat Procuratura Anticoruptie si politia in acest sens - VIDEO


PAS acuza democratii ca impart pomeni electorale alegatorilor in incercarea de a le cumpara voturile. Partidul Maiei Sandu a sesizat Procuratura Anticoruptie si politia in acest sens. Asta dupa ce pe pagina de facebook a PD a aparut o poza cu produse alimentare, care la scurt timp a fost stearsa.
In fotografia invocata de membrii partidului Actiune si Solidaritate se vad gramezi de cereale, cutii cu paste, pachete cu faina si sticle cu ulei. Cei de la PAS sustin democratii vor cu aceste produse sa-si cumpere voturi.

 

SERGIU LITVINENCO, MEMBRU AL BIROULUI PERMANENT NATIONAL AL PAS: “Ceea ce a facut acest partid reprezinta o infractiune penala si noi am solicitat ca toti cei care au fost implicati sa fie sanctionati penal. Am depus 2 sesizari. Prima a fost adresata PA in care noi am solicitat investigarea implicarii in acest caz a lui Banicov. Ce-a de-a doua sesizare am adresat-o IGP in care am solicitat tragerea la raspunde a persoanelor a tuturor persoanelor implicate.”

 

Democratii s-au grabit sa reactioneze la cele spuse de membrii PAS. Tineretul democrat a scris pe facebook ca este vorba despre o postare invechita.

 

FACEBOOK PDM BOTANICA: “Cateva poze postate de noi pe data de 1 octombrie, ziua internationala a persoanelor in etate, au devenit subiect de "stiri" la mijlocul lui decembrie. In acea zi am ajutat cateva persoane in etate, care au nevoie de sprijinul nostru.”

 

Asta in timp ce purtatorul de cuvant al PD sustine ca ar fi vorba despre o eroare tehnica. 

 

Vitalie GAMURARI, PURTATOR DE CUVANT PD: “Pozele la care fac referinta eu nu le-am vazut, dar daca au si fost careva poze postate, probabil a fost o eroare tehnica.”

 

Cat despre sesizarea PAS, Gamurari spune ca:

 

Vitalie GAMURARI, PURTATOR DE CUVANT PD: “Institutiile competente sunt cele care trebuie sa se expuna.”

 

Zilele trecute, PD a acuzat membrii opozitiei ca si-au inceput prea repede campania electorala si i-a indemnat sa semneze un cod de etica.

Alte ştiri despre: