11:35, 17 Decembrie 2018
, PRO TV

Partidul PUN nu va participa la alegerile parlamentare din februarie 2019: "Vom sprijini blocul ACUM". Anuntul facut de Salaru


Partidul PUN nu va participa la alegerile parlamentare din februarie 2019. Anuntul a fost facut de liderul partidului condus de Anatol Salaru.


 

Decizia a fost luata ieri, la Consiliul Politic PUN, la care a participat si presedintele de onoare al partidului, Traian Basescu.

 

Anatol SALARU, PRESEDINTELE PUN: "In urma unei analize colegiale, luand in calcul pericolul de preluarea puterii in Republica Moldova de catre coloana a 5-a, reprezentata de Igor Dodon si PSRM, luand in calcul rezolutiile europene, care au constatat o erodare puternica a statului de drept si o degradare a regimului democratic din Moldova, luand in calcul pericolul perpetuarii unui regim hibrid Plahotniuc - Dodon, Consiliul Politic al PUN a luat decizia de a nu participa in alegerile parlamentare din 2019 si de a sprijini blocul electoral ACUM. Este o decizie matura care se datoreaza unor pericole majore ce planeaza asupra Moldovei.

 

Intrarea noastra in alegeri ar imparti electoratul pro-european si unionist, lucru care ar favoriza stanga pro-rusa. Facem apel la toti unionistii ca sa participe masiv la alegerile din februarie 2019 si sa voteze blocul ACUM.

 

Nu vom inainta candidaturi, nu vom negocia cu ei pentru circumscriptii, nu vom negocia cu ei pentru locuri pe liste, doar vom sprijini blocul ACUM. Le vom acorda tot ajutorul necesar, cu exceptia ajutorului financiar."

Alte ştiri despre: