15:20, 15 Septembrie 2014
, PRO TV

Partidul lui Renato Usatii nu va participa la alegeri. Oleg Efrim: "MAI a ridicat actele"


Partidul lui Renato Usatii nu poate participa la alegeri pentru ca nu a fost inregistrat. Omul de afaceri il acuza pe ministrul Justitiei ca a actionat la comanda lui Vlad Filat. La randul sau, Oleg Efrim spune ca exista banuieli ca Usatii ar fi falsificat semnaturi, lucru confirmat si de Inspectoratul General de Politie.


 

Potrivit unui comunicat de presa al IGP, politia a verificat,  la solicitarea ministerului justitiei, semnaturile prezentate de partidul lui Renato Usatii. Dintre cele 5000 de semnaturi, peste 1500 s-au dovedit a fi false, spun oamenii legii.

 

Oleg EFRIM, MINISTRUL JUSTITIEI: ”Colaborarea ministerului de interne in vederea existentei banuielii rezonabile falsificarea listelor”.

 

Renato Usatii este sigur ca ministrul Justitiei a actionat la comanda sefului sau de partid Vlad Filat, asa ca are de gand sa-i faca zile negre liderului PLDM.

 

Renato USATII, OM DE AFACERI: ”Daca-l bagam pe Filat la puscarie, toti vor fi bucurosi: jumatate de fractiune PLDM, Ghimpu precis, Plahotniuc va bate din palme, Voronin va fi fericit”.

 

Omul de afaceri spune insa ca va merge totusi la alegeri, doar ca inca nu a decis cu ce partid, intrucat poarta discutii cu mai multe formatiuni.Nu este prima data cand Usatai vrea sa-si inregistreze un partid. Prima data formatiunea s-a numit Partidul nostru   prin redenumirea Partidului Popular Republican, preluat de Usatai de la Nicolae Andronic.

 

Acesta insa nu a putut fi inregistrat la Ministerul Justitiei iar Usatai se judeca acum la Curtea Suprema de Justitie. Ministrul Justitiei a prezentat astazi Comisiei Electorale Centrale lista partidelor care pot participa la alegerile din 30 noiembrie. Pana acum au fost inregistrate 42 de partide. In afara de Partidul lui Renato Usatii nu a fost inregistrat si Partidul Societatii Progresiste.

Alte ştiri despre: Renato Usatai, partid, alegeri,