12:38, 31 Martie 2017
, PRO TV

Partidul Liberal despre datele Recensamantului din 2014, prezentate abia astazi, in 2017: "Sunt viciate si nu reflecta realitatea din Republica Moldova"


Sunt viciate si nu reflecta realitatea din Republica Moldova, spune Partidul Liberal despre datele Recensamantului din 2014, prezentate abia astazi, in 2017.


 

"Datele Recensamantului din 2014 sunt viciate, si nu reflecta realitatea din Republica Moldova. Consideram ca procesul a fost viciat inca la colectare, in 2014, argumente au fost prezentate atunci, de societatea civila si mass-media, printre care:

 

- completarea chestionarelor cu creion simplu;

 

- sugerarea raspunsurilor de catre recenzori;

 

- nerecenzarea a miilor de cetateni din mediul urban si folosirea datelor acestora din surse administrative;

 

- nerecenzarea sutelor de mii de cetateni aflati peste hotare si ne declarati de rudele acestora ramasi in Republica Moldova.

 

Rezultatele demografice au fost fraudate deliberat prin:

 

- recrutarea in conditii netransparente a personalului, care s-a ocupat de procesarea datelor colectate, ne asigurand profesionalismul acestor persoane.

 

- centralizarea in sistemul electronic a formularelor de recenzare prin introducerea datelor manual cu implicarea factorului uman si nu prin scanare, cum era stabilit initial.

 

Procedura, care ar fi exclus posibilitatea fraudarii datelor colectate. In mod cert in Republica Moldova peste 85 % sunt romani moldoveni si vorbesc limba romana. Trucarea acestui adevar de nezdruncinat este premiza pentru speculatii politice si foloseste unor forte de la Kremlin si instrumentelor lor fidele din Republica Moldova.

 

In acest context, Partidul Liberal considera acest recensamant ca fiind nul, nu va recunoaste rezultatele acestuia, solicita anularea lui si organizarea unui nou recensamant, se arata intr-un comunicat al PL.

Alte ştiri despre: