17:16, 24 Aprilie 2018
, PRO TV

Partidul Democrat inca nu a decis pe cine va sustine la alegerile locale din Chisinau, insa neaga ca Silvia Radu este candidatul PD - VIDEO


Partidul Democrat inca nu a decis pe cine va sustine la alegerile locale din Chisinau, insa neaga ca Silvia Radu este candidatul PD. Democratii spera ca pana la sfarsitul campaniei electorale unii concurenti sa renunte in favoarea unui candidat comun al fortelor de dreapta.


 

Vitalie GAMURARI, PURTATOR DE CUVANT PD: ”Consideram ca inca nu este tarziu ca unii din cei care si-au inaintat candidaturile in folosul celor care au cele mai mari posibilitati.”

 

Vitalie Gamurari insa nu a dat numele candidatilor care ar trebui sa renunte si nici nu a spus cine este cel cu mai multe sanse. El a vorbit insa despre un sondaj realizat la comanda PD fara a preciza ce arata acesta.

 

Vitalie GAMURARI, PURTATOR DE CUVANT PD: “Probabil dupa 20 mai, unele partide sa se trezeasca cu o situatie neplacuta pentru ei, atunci cand vor fi taxati de locuitorii municipiului Chisinau.”

 

Taxarea ar putea insemna inclusiv invalidarea scrutinului din cauza prezentei scazute la vot, a lasat sa se inteleaga Gamurari.

 

Vitalie GAMURARI, PURTATOR DE CUVANT PD: “Noi am avut o situatie ca alegerile municipale nu a fost cvorum acum 10 ani. Poate fi si un asemenea rezultat.”


In anul 2005 la Chisinau au fost organizate alegeri noi, dupa ce primarul de atunci Serafim Urechean a demisionat din functie inainte de termen, fiind ales deputat in Parlament. Au fost insa nereusite din cauza prezentei reduse la vot.

 

La inceputul lunii martie, Vlad Plahotniuc anunta ca PD nu va inainta un candidat la locale din Chisinau si ca va sustine unul comun al fortelor de dreapta. Atunci PPDA, PAS si PL sustineau ca nu vor negocia cu democratii.

Alte ştiri despre: