17:42, 5 Iulie 2018
, PRO TV

Parlamentul European a adoptat o rezolutie prin care anunta supendarea asistentei macrofinanciare acordate Moldovei, cel putin pana la alegerile parlamentare - FOTO


Dupa anularea alegerilor de la Chisinau, Parlamentul European a adoptat astazi o rezolutie prin care anunta supendarea asistentei macrofinanciare acordate Moldovei, cel putin pana la alegerile parlamentare.


 

Documentul a fost adoptat cu 343 de voturi, 35 de europarlamentari - impotriva , 160 - s-au abtinut ( total, participanti la vot - 538 ).


"Parlamentul European a adoptat cu largă majoritate Rezoluţia privind Republica Moldova ca urmare a anulării alegerilor municipale de la Chişinău.

Este cea mai dură rezoluţie despre Moldova adoptată de Parlament în ultimii 10 ani.

Trebuie să scoatem Moldova din fundătura în care a fost dusă.

Cetăţenii Republicii Moldova merită o viaţă mai bună"a scris europarlamentarul Siegfried Muresan, pe pagina sa de facebook.

 

TEXTUL INITIAL AL REZOLUTIEI:


"Moldova: Deputaţii europeni apelează la respectarea statului de drept şi a democraţiei

Deputaţii europeni condamnă decizia Curţii Supreme de Justiţie a Moldovei de a anula rezultatele alegerilor din Chişinău, pe motiv că ambii candidaţi, care în ziua alegerilor au folosit mijloacele de comunicare socială pentru a încuraja votul, au încălcat legea electorală.

Deputatii europeni împărtăşesc solicitările miilor de persoane care protestează pe străzile din Chişinău  si cer să se respecte voinţa alegătorilor şi cer autorităţiloe moldovenesti să reformeze sistemul judiciar, pentru a preveni o situaţie de escaladare.
Rezoluţia subliniază că decizia de invalidare a votului nu respectă mecanismele democratice şi, prin urmare, solicită Comisiei Europene să suspende acordarea plăţilor de asistenţă macrofinanciară (AMF) Republicii Moldova."

 

 

Toate discursurile din Parlamentul European, privind situatia din Moldova. LIVE TEXT

Alte ştiri despre: