18:55, 8 Februarie 2018
, PRO TV

Parlamentul de la Chisinau a raspuns declaratiei adoptata recent de Duma de Stat a Federatiei Ruse, care se arata indignata de legea anti-propaganda promulgata de Andrian Candu - VIDEO


Parlamentul de la Chisinau a raspuns declaratiei adoptata recent de Duma de Stat a Federatiei Ruse, care se arata indignata de legea anti-propaganda promulgata de Andrian Candu. Astazi deputatii au aprobat un document prin care condamna reactia rusilor. Proiectul a fost votat de toti, in afara de socialisti si comunisti care au parasit sala in semn de protest.


 

Sergiu SIRBU, DEPUTAT PD: “Este nevoie de o reactie prompta dupa declaratia Dumei de Stat din Rusia."

 

 Vlad BATRINCEA, DEPUTAT PSRM: “Iar incepem jocurile geopolitice.”

 

 Vladimir VORONIN, DEPUTAT PCRM: “Cine a initiat toate aceste scandaluri in jurul televiziunilor? Nu noi? Duma a raspuns si acum voi incepeti a iuri.“

 

 In document se scrie ca Moldova se arata ingrijorata de atacurile Rusiei la securitatea informationala si face apel la politicienii de acolo sa intervina pentru a stopa aceste campanii de denigrare.

 

Declaratia deputatilor moldoveni vine ca raspuns la cea semnata de rusi, la sfarsitul lunii ianuarie. Atunci Duma Rusa spunea ca legea antipropaganda votata la noi ar discrimina mass-media si a cerut celor de la Pervai Canal sa rezilieze conractul cu Prime, televiziune atribuita lui Vlad Plahotniuc.

 

Legea anti-propaganda prevede interzicerea retransmisiei emisiunilor politice, analitice si informative din tarile care nu au semnat Conventia europeana cu privire la televiziunea transfrontaliera, in special din Federatia Rusa. Astazi, presedintele Igor Dodon a criticat pe facebook declaratia votata de Parlament spunand ca 

 

Igor DODON, PREŞEDINTE: “A te plasa la extrema anti-rusească într-o ţară cu o largă susţinere pro-Rusia înseamnă un suicid politic şi electoral.”

 

 A te plasa la extrema anti-ruseasca intr-o tara cu o larga sustinere pro-Rusia inseamna un suicid politic si electoral. Autorii documentului spun insa ca vor astfel sa puna capat manipularii media din exterior. Legea ar urma sa intre in vigoare, saptamana viitoare.

Alte ştiri despre: