15:54, 15 Aprilie 2017
, Stirile Pro TV

Parada militara de amploare in Coreea de Nord. SUA, amenintate cu un atac nuclear: "Suntem pregatiti sa ripostam"


Coreea de Nord si-a demonstrat astazi forta printr-o parada militara grandioasa. Pe strazi au marsaluit mii de soldati, iar regimul s-a laudat cu proiectile, rachete si multiple lansatoare. Surpriza paradei insa au fost doua rachete balistice intercontinentale. In acest mod, nord-coreenii au sarbatorit 105 ani de la nasterea fondatorului republicii, dar, totodata, le-au transmis un mesaj de avertisment americanilor.


 

Mii de soldati au marsaluit pe strazile Phenianului, fiind urmariti de la tribuna de liderul lor, Kim Jon-Un. Pe cer, avioanele de lupta au format cifra 105, semnificand data cand s-a nascut fondatorul republicii Kim Ir-Sen, bunicul actualului conducator. In timpul paradei, in fata multimii au fost aduse proiectile si multiple lansatoare. Atentia tuturor a fost indreptata spre doua rachete balistice intercontinentale.

 

O alta surpriza au fost rachetele balistice ce pot fi lansate de pe submarin, o noutate tehnologica pentru regimul de la Phenian. Parada a fost o ocazie buna pentru nord-coreeni de a transmite un mesaj Statelor Unite, pe care le-au amenintat cu un razboi nuclear daca vor veni cu provocari.

 

Choe RYONG HAE, OFICIAL MILITAR: ”Dacă Statele Unite ne vor provoca, puterea noastră revoluţionară va lovi inamicul pentru a-l distruge. Vom lua toate măsurile pe care le avem, indiferent dacă SUA ne provoacă cu un război pe scară larga sau un război nuclear.”

 

Specialistii cred ca Phenianul are in arsenal cel putin de o mie de rachete, inclusiv cu raza lunga de actiune. In ultimii zece ani, Coreea de Nord a realizat cinci teste nucleare, iar acum exista informatii ca se pregateste efectuarea unui nou test atomic. In acest context, Statele Unite au trimis un portavion si mai multe nave de razboi langa Peninsula Coreeana. Phenianul a numit aceste actiuni drept o provocare.

parada Coreea de Nord

 

parada Coreea de Nord

 

parada Coreea de Nord - 9

parada Coreea de Nord - 1

parada Coreea de Nord - 2

parada Coreea de Nord - 6

 

parada Coreea de Nord - 8

 

parada Coreea de Nord - 7

Alte ştiri despre: