13:07, 11 Februarie 2013
, MEDIAFAX

PAPA BENEDICT AL XVI-LEA DEMISIONEAZA incepand cu 28 februarie. Afla motivul


Decizie fara precedent in istoria Bisericii Catolice. Papa Benedict al XVI-lea a renuntat la pontificat. El a anuntat astazi ca-si va da demisia pe 28 februarie. Principalul motiv este varsta inaintata.In varsta de 85 de ani, Suveranul Pontif si-a tinut discursul in limba latina, in timpul unei adunari a cardinalilor. Potrivit purtatorului de cuvant al Vaticanului, este pentru prima data in istoria Bisericii Catolice cand un Papa isi da demisia.

 

Retragerea oficiala va avea loc pe 28 februarie. Papa Benedict al XVI-lea a fost in fruntea Bisericii Catolice timp de aproape 8 ani, iar pana atunci a fost cardinal. El a fost incoronat in aprilie 2005, dupa  moartea Papei Ioan Paul al II-lea.


De cand este in fruntea Bisericii Catolice, Papa a facut mai multe gesturi care au starnit reactii contradictorii in randul crestinilor. In urma cu doi ani, Suveranul Pontif ne-a indemnat sa folosim prezervativul.

 

Declaratia de atunci a socat pe multi, pentru ca anterior Biserica Catolica respingea cu vehementa orice mijloc de contraceptie. Papa nu a scapat nici de atacurile din partea oamenilor.

 

In timpul unei slujbe de Craciun, cand se  indrepta spre altar, o femeie a sarit peste bariera de protectie si a incercat sa il loveasca. Agentii de paza au intervenit, iar in invalmaseala creata, Papa a cazut. 


Scaunul de la Vatican va ramane liber pana cand cardinalii vor alege un nou papa.

Alte ştiri despre: