10:04, 4 Septembrie 2017
, PRO TV

Pachetul alimentar pentru donatorii de sange va costa 100 lei - Monitorul Fiscal


Donatorii de sange si componente sanguine, in mod neremunerat, vor benficia de un nou pachet alimentar, ce va include un litru de suc fara adaos de zahar, conserve din carne si peste, 100 de grame de ciocolata, 400 de grame de halva sau 250 de grame de fructe uscate si o conserva de legume.
Un proiect ce prevede majorarea preţului setului alimentar pentru donatorii de sânge de la 50,90 — cum este în vigoare, la 100 lei, a fost susţinut de de cabinetul de miniştri, noteaza monitotul.fisc.md.

 

Astfel, persoanele care donează sânge vor avea posibilitatea să consume produse ce conţin cantitatea necesară de proteine, glucide, lipide, fibre alimentare, pentru suplinirea caloriilor pierdute în urma donării sângelui.

 

Sporirea şi menţinerea numărului de donatori voluntari şi neremuneraţi, inclusiv includerea lor în rândul celor sistematici, este în corelaţie cu grija statului faţă de sănătatea acestora, se menţionează în proiect.

 

Proiectul necesită mijloace financiare suplimentare, dat fiind faptul că în bugetul Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui, pentru anul 2017, sunt planificate alocaţii în sumă de 3 155,8 mii lei, ceea ce este suficient pentru asiguarea seturilor de produse alimentare la preţul de 50,90 lei, până în luna septembrie, iar ca urmare a majorării costului produselor la 100 lei, mai este nevoie de circa 2,5 mil. lei pentru perioada octombrie-ianuarie 2017. 

 

CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL PE MONITORUL FISCAL

Alte ştiri despre: