14:51, 6 August 2012
, INPRO

Organizatorii marsului de la Balti cer ca Tkaciuk, Munteanu, Selin si Formuzal sa fie arestati


"Mark Tkaciuc, Iurie Muntean, Mihail Formuzal si Victor Selin sunt, in egala masura, responsabili pentru escaladarea violentelor si pentru organizarea contra-manifestatiil or de la Balti, carora le-au cazut victime nu doar manifestantii pasnici, dar si reprezentanti ai mass-media. Unii dintre cei enumerati sunt inca nepedepsiti pentru crimele savarsite asupra tinerilor unionisti in aprilie 2009". Asta se arata intr-un comunicat de presa al Plaformei Civice "Actiunea 2012".


 

Plaforma Civica "Actiunea 2012" cere Ministerului Afacerilor Interne identificarea si condamnarea celor care prin violenta lor submineaza statul de drept in Republica Moldova. 

 

Totodata, organizatorii marsului de la Balti sustin ca desi erau preintampinati de violentele pregatite si au dat asigurari ca marsul va decurge fara incidente, fortele de ordine au fost insuficient pregatite in fata organizatiilor extremiste care si-au propus ca, prin violenta si agresivitate, sa incalce drepturile omului si sa incite la xenofobie. 

 

Platforma civica "Actiunea-2012" a organizat, ieri, un Mars al Unirii la Balti. Partidele de stanga s-au mobilizat pentru un anti-protest. Printre contramanifestanti s-au numarat membrii PCRM si simpatizantii partidului "Patriotii Moldovei". Mai multi unionisti au fost atacati cu pietre de catre grupuri de sustinatori ai comunistilor si social democratilor. Acestora li s-au alaturat o parte din oraseni. Chiar daca la eveniment au fost mobilizati zeci de politisti, unionistii au fost nevoiti sa-si intrerupa manifestatia. Doua persoane au ajuns la spital.

Alte ştiri despre: