22:06, 18 Ianuarie 2016
, PRO TV

Opinia unui expert in dreptul constitutional cu privire la contestatia de astazi a socialistilor la CC: " Pas inapoi nu se mai poate de facut" - VIDEO


Un expert in dreptul constitutional a intrat in legatura directa cu Lorena Bogza in cadrul emisiunii In PROfunzime, unde a explicat despre ce repercursiuni ar putea avea sesizarea facuta de socialisti la Curtea Constitutionala.


 

Nicolae Osmochescu: "Consider ca presedintele a desemnat corect candidatura, pentru ca a consultat fractiunile parlamentare si apoi a utilizat dreptul constiutional de a numi un candidat."


"Nu s-a consumat respingerea candidatului Sturza. "


Daca Curtea va declara ca nu a fost constitutionala respingerea lui Sturza, atunci nu se mai poate intoarce inapoi. Pentru ca deja au trecut inca doua fapte suplimentare. "

Putem vorbi despre o majoritate creata constitutional?

 
"Sunt destul de rezervat, dar fiind faptul ca majoritatea se formeaza numai in perioada dupa alegerile parlamentare."


Socialistii au contestat astazi la Curtea Constitutionala inaintarea lui Pavel Filip prim-ministru. Potrivit deputatilor PSRM, acesta trebuia sa fie desemnat pe 14 ianuarie, pentru ca sa aiba la dispozitie 15 zile pentru consultari. Mai mult, spun socialistii, majoritatea parlamentara trebuia formata in parlament, iar tentativa de votare a lui Ion Sturza nu a fost consumata.

 

Pavel Filip nu a comentat situatia, mentionand doar ca este dreptul PSRM sa se adreseze Curtii.

 

Ultima data, PSRM a contestat desemnarea lui Ion Sturza. Magistratii au considerat legala nominalizarea acestuia, insa l-au obligat pe seful statului sa desemneze ulterior candidatul care are in spate sustinerea majoritatii. Nicolae Timofti a declarat anterior ca anume aceasta decizie a fost motivul pentru care l-a inaintat pe Pavel Filip.

Alte ştiri despre: