08:25, 12 Iunie 2018
, stirileprotv.ro

O strangere de mana istorica: Donald Trump si Kim Jong-un. Liderul SUA anunta semnarea unui document


Presedintele american, Donald Trump, si liderul nord-coreean, Kim Jong-un, si-au strans mana inainte de summitul lor istoric care a inceput dupa luni de insulte reciproce si amenintari cu razboiul nuclear.


 

IMAGINI LIVE DE LA SUMMIT! Denuclearizarea Coreeii de Nord şi atenuarea sancţiunilor impuse regimului de la Phenian au fost principalale teme ale discuţiilor dintre Donald Trump şi Kim Jong-un.

 

După un tete-a-tete de 45 de minute, la convorbiri au luat parte şi membri ai celor două delegaţii. În stilul caracteristic, preşedintele Trump a prezis o “relaţie formidabilă” cu liderul nord-coreean. La ora 04:05, ora României, pentru prima dată în istorie, un lider american şi unul nord-coreean şi-au strâns mâinile.

 

Donald Trump şi Kim Jong Un au apărut aproape simultan, dar venind din direcţii diferite - o solicitare importantă de protocol, pentru a nu părea că unul dintre lideri a sosit primul şi îl aşteaptă pe celălalt. A urmat apoi o nouă sesiune de fotografii, înaintea convorbirilor. Şi primele cuvinte rostite de fiecare.

 

Mă simt nemaipomenit. Vom purta o discuţie grozavă, cred că va fi de un succes răsunător. Este o mare onoare pentru mine şi cred că ne vom înţelege de minune, n-am nicio îndoială”, a transmis Trump.

Kim s-a adresat jurnaliştilor prin intermediul unui translator. ”Nu a fost uşor să ajungem aici, trecutul şi vechile prejudecăţi au acţionat ca obstacole majore, dar le-am depăşit şi iată-ne aici astăzi”, a transmis liderul nord-coreean.

 

 

UPDATE 08:15 Înainte de prânzul de lucru, Trump le-a spus în glumă reporterilor să le facă celor doi lideri poze în care să apără ”frumoşi şi slabi”.

Alte ştiri despre: