19:43, 2 August 2018
, PRO TV

O multime de oameni cu fetele acoperite au protestat in Danemarca fata de intrarea in vigoare a interdictiei privind acoperirea fetei in public - VIDEO


O multime de oameni cu fetele acoperite au iesit in strada in Danemarca. Astfel au protestat fata de intrarea in vigoare a interdictiei privind acoperirea fetei in public. Manifestantii considera legea o incalcare a libertatii cetatenilor.Legea aprobata in mai, nu specifica valul islamic, mentionand ca oricine poarta ceva ce ii acopera fata in public va fi pedepsit cu o amenda in suma de 130 de euro, dar protestatarii sustin ca femeile musulmane sunt tinta.

 

Ieri dupa-amiaza, zeci de persoane care purtau valul traditional islamic dar si altele care si-au acoperit fetele au protestat la Copenhaga exprimandu-si dezacordul fata de lege.  

 

"Nu as dori doar sa educ politicienii ci sa le spun ca noi suntem femei puternice si independente care lupta pentru drepturile lor de a purta in continuare ceea ce vor."

 

 Politia nu a intervenit si nu a amendat protestatarii. Conform legii intrate ieri in vigoare, persoanele care isi acopera fata dar protesteaza pasnic sunt excluse de la interdictie.  Conform cercetatorilor danezi, in jur de 200 de femei poarta valul care acopera fata in Danemarca.

 

Cei care apara legea sustin ca este vorba de siguranta publica, insa Amnesty International spune ca desi unele restrictii privind acoperirea fetei in scopuri de securitate sunt legitime, interzicerea totala incalca drepturile femeilor privind libertatea de exprimare si de religie. 

Alte ştiri despre: