13:01, 7 Noiembrie 2018
, Stirile PRO TV

O femeie din SUA a mers la vot pentru prima data la 82 de ani, apoi a murit. Pe cine a ales


Gracie Lou Phillips, o femeie de 82 de ani din statul american Texas, a murit la scurt timp dupa ce a votat pentru prima data.
Femeia, originară din localitatea Grand Prairie, în nordul statului Texas, a votat pentru prima dată în viaţa ei joi, în cadrul scrutinului anticipat pentru alegerile de la jumătatea mandatului - iar luni a murit.

 

Phillips nu îşi exercitase niciodată până atunci acest drept, deoarece soţul ei o convinsese că, dacă votează, va trebui să facă parte din juriu la procese iar afacerea lor va fi afectată.

 

În plus, femeia avea 7 copii şi, potrivit familiei, îi venea greu să plece de acasă pentru a vota.

 

După ce a văzut însă rezultatul ultimelor alegeri, Gracie Lou Phillips a decis că vrea să se implice şi s-a înregistrat pe lista de alegători. Însă, chiar înaintea scrutinului, s-a îmbolnăvit de pneumonie şi a contracat o infecţie respiratorie gravă.

 

Deşi era în spital, a insista să meargă să voteze şi a fost dusă la secţia de votare conectată la o butelie de oxigen. Gestul ei a fost aplaudat de membrii secţiei de votare. A doua zi, însă, Phillips nu s-a mai ridicat din pat şi luni a murit.

Alte ştiri despre: