22:16, 8 Februarie 2018
, PRO TV

"Nu s-a prezentat la ultimele 2 examene de bacalaureat, ceea ce inseamna ca el nu are o diploma." Iata ce spune Maia Sandu, despre diploma lui Chiric Gaburici - VIDEO


"Nu s-a prezentat la ultimele 2 examene de Bacalaureat, ceea ce inseamna ca el nu are o diploma." Asta spune Maia Sandu, despre diploma lui Chiril Gaburici.


 

Maia SANDU, LIDER PAS: "Ministerul Educatiei a facut interpelari la cateva institutii, la colegiul in care s-a inscris domnul Gaburici, la Universitatea Slavona si al ASEM si informatia pe care am primit-o a fost de la colegiu ca dinsul nu s-a prezentat la ultimele 2 examene de bacalaureat, ceea ce inseamna ca el nu are o diploma.

 

La ASEM am fost informati ca el a facut 2 ani, dupa care s-a transferat la Universitatea Slavona, doar ca actul cu care a fost inmatriculat nu ne-a fost prezentat, spunand ca a fost ridicat de catre o unitate a ministerului de Interne.

 

E evident ca nu a vrut ca noi sa vedem acest lucru. Si pornind de aici, in martie 2015, eu am semnat o scrisoare catre Procuratura Generala in care am zis ca noi avem banuieli ca actul de studii in baza caruia a fost inmatriculat la ASEM este fals si am rugat ca procuratura sa verifice, pentru ca procuratura avea atunci acces.

 

In aprilie procuratura ne-a trimis o scrisoare in care spune ca banuielile sunt rezonabile si se deschide un proces penal, dupa care nu a urmat nimic. Procuratura inteleg ca mai tarziu a inchis acest caz. Acum putem sa-l intrebam inca o data pe seful procuraturii de ce s-a inchis cazul si care este raspunsul final."

 

In 2015, la doar o luna dupa ce a ocupat fotoliul de prim-ministru, fiind votat de PLDM, PD si PCRM, a iesit la iveala ca Chiril Gaburici nu a obtinut diploma de bacalaureat si a folosit una falsa ca sa intre la facultate. In timp ce in CV-ul sau era indicat ca acesta a absolvit gimnaziul “Stefan cel Mare”, din capitala...profesorii gimnaziului spuneau ca un elev cu un asemenea nume nu a studiat in aceasta institutie. Democratii il criticau dur in 2015. Se intampla cand Gaburici solicita demisia sefului procuraturii generale, institutie atribuita democratilor. Dupa aceasta, Procuratura Generala a anuntat ca a deschis un dosar penal pe marginea scandalului cu diploma falsa, iar Andrian Candu a spus ca ceva se va schimba in tara, fara a oferi detalii. La doar 3 zile, in iunie 2015, Chiril Gaburici isi da demisia.

Alte ştiri despre: