01:59, 21 Ianuarie 2016
, PRO TV

Noul Guvern, votat intr-o sedinta fulger: Filip nu a apucat decat sa-si prezinte o parte din programul de guvernare si lista ministrilor. Socialistii au blocat tribuna, facand zgomot cu vuvuzele - VIDEO


Noul Guvern, votat intr-o sedinta fulger: Filip nu a apucat decat sa-si prezinte o parte din programul de guvernare si lista ministrilor. Socialistii au blocat tribuna, facand zgomot cu vuvuzele - VIDEO

Cu mii de protestatari adunati in fata Parlamentului, guvernul Filip a fost votat de 57 de deputati intr-o sedinta fulger. Aceasta a durat putin peste jumatate de ora. Filip nu a apucat sa-si prezinte tot programul de guvernare, iar runda de intrebari-raspunsuri a fost omisa. Socialistii au blocat tribuna parlamentului, bruindu-l cu vuvuzele.


 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Cu 57 de voturi, proiectul de hotarare si acordarea votului de incredere a fost aprobat. Guvernul a fost investit.”


Fulgerator de repede a fost votat astazi noul Guvern. Sedinta in care Pavel Filip a primit votul de incredere nu a durat nici 40 de minute. Initial premierul si-a prezentat programul de guvernare din loja Parlamentului, tribuna fiind blocata de catre deputatii socialisti, inarmati cu vuvuzele si pancarte pe care scria ca vor alegeri anticipate.

Ulterior, Pavel Filip, a fost invitat in prezidiu.


Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Va invitam aici pentru a lua loc special, in prezidiu Parlamentului.” 


La propunerea lui Marian Lupu, runda de intrebari-raspunsuri a fost omisa.


Marian LUPU, LIDER PD: “E o tensiune inalta, temperatura inalta. Acest exercitiu este important nu doar in plan intern. Urat de tot.”


Astfel Pavel Filip nu si-a prezentat tot programul de guvernare si a anuntat doar componenta Cabinetului de ministri. 

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: “Aceasta sedinta a fost organizata pe furis. A adunat un grup de deputati, programul nici nu a fost discutat in fractiune, in comisii, nu se stie cu ce platforma vin acesti oameni.”


Guvernul condus de Pavel Filip a fost votat de membrii majoritatii parlamentare formate din deputatii democrati, cei liberali, 14  fosti deputati comunisti si un grup de 7 liberal-democrati. Deputatul liberal-democrat, Valeriu Ghiletchi, este al 57-lea parlamentar care a acordat vot de incredere Guvernului Filip.

Alte ştiri despre: