19:35, 12 Martie 2018
, PRO TV

Noua racheta hipersonica, laudata de Vladimir Putin a fost testata cu succes de fortele aerospatiale ale Rusiei. Statele Unite nu s-au aratat impresionate de rachetele lui Putin - VIDEO


Noua racheta hipersonica, laudata de Vladimir Putin acum cateva saptamani a fost testata cu succes de fortele aerospatiale ale Rusiei. Potrivit oficialilor din armata, operatiunea a presupus peste 250 de zboruri de pregatire de la inceputul acestui an. Statele Unite nu s-au aratat impresionate de rachetele lui Putin.


 

Fortele aerospatiale ale Rusiei au anuntat testarea cu succes a noi, despre care Vladimir Putin a precizat ca este imuna in fata sistemelor de aparare antiracheta din lume.

 

Lansarea a avut succes, iar racheta hipersonica a lovit tinta desemnata de la sol. In discursul sau despre starea natiunii, presedintele rus a declarat la 1 martie ca Rusia a inceput sa testeze racheta Sarmat care ar avea o raza de actiune fara limita si ar putea strapunge orice scut antiracheta.

 

Conform specialistilor, cu o raza de actiune de 11.000 de km, Sarmat poate transporta pana la 10 ogive nucleare capabile sa stearga de pe fata pamantului o metropola intreaga.

 

Totusi, SUA nu s-a lasat impresionata. Ministrul american al Apararii, Jim Mattis, a declarat, duminica, ca viziunea strategica a Statelor Unite nu este modificata de armamentele sofisticate ale lui Vladimir Putin. 

Alte ştiri despre: