15:46, 21 Ianuarie 2018
, PRO TV

Nemultumirile romanilor au rasunat aseara in mai multe orase din toata tara, dar si din afara. La Bucuresti au fost peste 50 de mii de oameni, care au protestat impotriva guvernarii - VIDEO


Nemultumirile romanilor au rasunat aseara in mai multe orase din toata tara, dar si din afara. La Bucuresti au fost peste 50 de mii de oameni, care au protestat impotriva guvernarii. Un moment impresionant a fost atunci cand manifestantii si-au aprins luminile de la telefoane, iar apoi au cantat imnul national. Au fost insa si tensiuni intre politisti si protestatari. Un jandarm a fost filmat in timp ce loveste cu pumnul mai multi oameni.Multimea impresionanta de oameni adunata aseara in centrul Bucurestiului a transformat Piata Constitutiei intr-o mare de lumini. Inca de la ora 18, centrul orasului a fost blocat, iar circulatia oprita. Oamenii au pornit in mars spre Parlament.

 

Vlad VOICULESCU, FOST MINISTRU AL SANATATII: “Ce fac ei este sa distruga sistemul de Justitie cu arme cumva ascunse.”

 

 In scurt timp, coloana de protestatari se intindea pe o lungime de cel putin un kilometru. Oamenii au venit din toate colturile Romaniei.

 

“Putem sa venim aici pe jos, si bucurestenii pot sa coboare din casa 2-3 ore sa protesteze.”

 

Mihai GOTIU, SENATOR USR: “Ma bucur ca au venit sa transmita un mesaj pentru cei care vor sa modifice abuziv legile Justitiei.”

 

 Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Primele s-au inregistrat inca la statiile de metrou, unde oamenii au fost opriti de fortele de ordine. Intr-un final, multimea a fost lasata sa ajunga la suprafata.

 

Doua persoane insa au fost duse la sectia de politie pentru ca asupra lor au fost gasite arme albe. Iar aceste imagini, in care un jandarm loveste cu pumnul manifestantii, au fost distribuite intens pe retelele de socializare.

 

Conducerea Jandarmeriei a reactionat si spune ca analizeaza imaginile si comportamentul angajatului. Manifestatii de amploare, in care romanii s-au aratat impotriva modificarilor aduse legilor justitiei, codurilor penale si codului fiscal, au avut loc si in alte mari orase. La Cluj-Napoca au fost in jur de 10 mii de oameni, la Timisoara – 5 mii, iar la Sibiu – 4 mii de oameni.

 

“Jos hotii, sa nu creada ca nu-i vedem.”

 

 Romanii din diaspora s-au alaturat protestatarilor din Bucuresti si au manifestat impotriva partidelor de la putere. Presa straina a scris pe larg despre protestele de aseara din Romania, subliniind ca oamenii nu au incredere in actuala guvernare.

 

Unele agentii au reamintit de manifestatiile de anul trecut, cand sute de mii de romani protestau impotriva ordonantei de urgenta privind Codurile Penale, care in cele din urma a fost abrogata.

Alte ştiri despre: