09:52, 11 Iunie 2013
, STIRILE PROTV

"Nelson Mandela tocmai a murit”: Gafa pe care un ministru al Culturii a facut-o pe Twitter


Noul ministru chilian al Culturii, scriitorul Roberto Ampuero, si-a cerut scuze luni, dupa ce i-a adus un omagiu postum, insa prematur, intr-un mesaj postat pe Twitter, fostului presedinte sud-african Nelson Mandela.


 

 

"Nelson Mandela tocmai a murit, unul dintre luptatorii cei mai intelepti si generosi pentru demnitate, egalitate si drepturile omului... Doliu pentru Madiba (numele de clan al liderului sud-african)", se putea citi in acest mesaj postat pe contul de Twitter al ministrului, numit in functie duminica.

 

Ampuero si-a cerut scuze doua ore mai tarziu, anuntand ca este vorba despre o confuzie. "I se poate intampla oricui", a declarat el intr-un mesaj postat pe Twitter.

 

"Am reactionat la fel cum ar fi facut oricine altcineva, insa bineinteles ca ceea ce ma bucura cel mai mult este faptul ca Nelson Mandela este in viata", si-a cerut el scuze.

 

Nelson Mandela, in varsta de 94 de ani, a petrecut a patra noapte intr-un spital din Pretoria, unde se afla intr-o stare grava, in urma recidivei unei infectii pulmonare.

 

Spaniolul Rafael Nadal, invingator duminica la Roland-Garros pentru a opta oara, a publicat si el, luni, pe contul sau de Twitter, un mesaj postum prematur dedicat lui Mandela, pe care l-a retras rapid.

Alte ştiri despre: Nelson Mandela, twitter, mort,