14:29, 20 Noiembrie 2017
, PRO TV

Negocierile pentru formarea unui nou guvern de coalitie in Germania au esuat dupa ce Partidul Democratilor Liberali s-a retras de la discutii - VIDEO


Negocierile pentru formarea unui nou guvern de coalitie in Germania au esuat dupa ce Partidul Democratilor Liberi s-a retras de la discutii, iar acest lucru ar putea duce la anticipate. Angela Merkel urma sa-l anunte in cursul zilei de luni pe presedintele Germaniei in legatura cu esecul discutiilor.


 

Angela MERKEL, CANCELAR GERMAN: “Este o zi de profunda reflectie in ceea ce priveste viitorul Germaniei. In calitate de cancelar, voi face tot ce pot pentru a ma asigura ca aceasta tara este bine condusa in saptamanile grele care vor veni.”

 

 In conditiile in care Partidul Social-Democrat a respins propunerile privind o noua coalitie cu Merkel, iar cancelarul s-a declarat impotriva formarii unui guvern minoritar, este posibil ca germanii sa fie din nou chemati la urne. Discutiile s-au blocat pe teme precum imigratia si politicile in privinta mediului. Pe langa posibilitatea organizarii unor noi alegeri parlamentare, Merkel ar putea incerca sa formeze o noua coalitie cu social-democratii germani sau ar putea conduce un guvern minoritar.

Alte ştiri despre: